19.10.2015 İstanbul

5 Adımda Yakıt Yönetim Verimliliğini Karlılığını Arttırın

Akaryakıt istasyonlarında Yakıt Yönetimi yapabilmek son birkaç yılda önemini oldukça arttırdı. Yakıt yönetimi yapmak beraberinde,  hassas stok takibini ve bu bilgilere anlık olarak güvenle ulaşmayı gerektirmektedir.

Insite360 istasyonunuzun kesintisiz olarak çalışabilmesi, kayıp/kazanç hesaplarınızı kolaylıkla yapıp varyans değerlerinizi azaltmanız için tasarlandı. Aşağıdaki 5 adımda bu konuyla ilgili faydalı bilgileri bulabilirsiniz. 

Adım 1: Doğru Envanter Bilgisi:

Akaryakıt tankları ile ilgili doğru bilgileri toplamak Yakıt Yönetimi’ni tam anlamıyla yerine getirmenin ilk adımı olarak değerlendirilmelidir. Yakıt yüksekliği ve sıcaklık, büyük resmi görmekte elinizi güçlendirecektir. Daha doğru yakıt seviyesi sayesinde; herhangi bir seviye değişikliğinde veya dolum sırasında eksiklik, yanlış ölçüm yada hırsızlık gibi sonuçlara ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Sıcaklık değeri mevsimsel değerleri göz önüne aldığınızda kesafet hesabı ve çevresel ektilerin elde ettiğiniz sonuca olan etkisini anlamanızı ve değerlendirmenizi sağlar

Adım 2: Doğru Kalibrasyon = İyileştirilmiş Operasyon:

Tank otomasyon sistemlerinin çalışma mantığı nedeniyle; yakıt seviyeleri hacime çevrilmelidir. Ancak üretici tarafından sağlanan kalibrasyon çizelgeleri veya geleneksel metotlar ile yapılmış kalibrasyonlar yeteri kadar hassas sonuçlar üretmekte yeterli olamamaktadır. Insite360 gibi gelişmiş yakıt yönetim sistemleri, kalibrasyon çizelgelerinin doğruluğunu kontrol edebilir. Sadece kontrol etmekle kalmayıp, daha hassas ve doğru kalibrasyon çizelgeleri üretebilir.

“Stoklarınıza net bir bakış ile lojistik operasyonları daha düzenli planlanabilir. Yoğun satış dönemleri ve daha az yoğun satış dönemleri belirlenerek yakıtsız kalmanın ve acil dolum talepleri nedeni ile yüksek maliyetler ödemenin önüne geçebilirsiniz.”

Adım 3: Doğru Dolum Bilgisi:

Eksik dolumlar, sıcaklık farkı nedeni ile olabileceği gibi hatalı sipariş veya teslimat kaynaklı da olabilir. Eksik/hatalı dolumlar halen büyük petrol şirketlerinde bile gerçekleşebiliyor. Parasını ödediğiniz yakıtı aldığınızdan emin olmak için sıcaklık farkını göz önünde bulundurun.

Adım 4: Varyans Azaltmak:

Doğru kalibrasyon sayesinde pompa metre/sayaçlarındaki fazla veya eksik yakıt verilmesi durumu kolaylıkla tespit edilebilir. Her bir pompa ve tank için ayrı ayrı analiz yapabilmek sorunun kaynağını kolaylıkla tespit etmenizi ve sorunu kısa sürede çözmenizi sağlayacaktır. Böylelikle yatırımınızı korumanın yanı sıra eksik yakıt verilmesinden kaynaklı kanuni sorumluluklarınızı yerine getirip olası cezai durumlardan sakınmanıza yardımcı olur.

Adım 5: Gerçek Zamanlı Hırsızlık & Kaçak Algılama:

Akaryakıt hırsızlığı istasyon sahipleri için artan bir tehdit oluşturuyor. Uzman bir yakıt yönetim sistemi analisti, hırsızlığı gerçek zamanlı olarak tanımlayabilir ve sizi anında uyarabilir. İstasyon sahiplerini endişelendiren tek şey tabi ki sadece hırsızlık değil, bir yakıt kaçağı oluştuğunda ciddi maddi zarara ve itibar kaybına yol açabilir.  Standartlara uygun bir kaçak algılama sistemi, gerçek zamanlı varyans verileri ile birleştirilince olası kötü senaryoların önüne geçilebilir.

Bu 5 adımı istasyon veya istasyonlarınızda nasıl uygularsınız?

Maksimum yakıt yönetim verimliliğini sağlamak amacıyla Gilbarco Veeder-Root Insite360 ‘ı geliştirdi.Bu sistem tank otomasyon sistemi yardımı ile verimi arttırıp, varyansı azaltmayı sağlayan gelişmiş çözümlerin kombinasyonu olarak tasarlanmıştır. Bulut tabanlı bir sistem ve uzman analistler aracılığı ile karınızı, verimliliğinizi ve işinizi korumayı hedefleyen bir paket çözümdür.

Insite360 farklı seviyelerde paket çözümler halinde tercih edilebilir.

Insite360 Visibility: İstasyonunuzu veya istasyon ağınızı eş zamanlı olarak gözlemlemenize olanak sağlar. Tank seviyelerindeki anlık değişiklikleri izleyebilir ve tüm tank bilgileri ile ilgili raporlar almanızı sağlar.

Insite360 Visibility +: Bu servis sayesinde anlık alarm bildirimleri alınabilir ve akıllı telefon, tablet ve PC üzerinden tüm fonksiyonlara ulaşmak mümkün hale gelmektedir.

Insite360 Visibility+ istasyonunuzdaki kayıpları tespit etmenizi sağlar.

Insite360 Advanced: Uzman analistler tarafından gerçek zamanlı datalar ile varyansın ve risklerin azaltılması için analizler yapılır. Özelleştirilmiş raporları sayesinde müşteri ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılamak için tasarlanmıştır.

Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz : 0850 222 87 22 / www.torapetrol.com / info@torapetrol.com