27.03.2020 İstanbul

Akaryakıt İstasyonları için Akaryakıt Dispenseri Temizleme Rehberi

Corona Virus(Covid 19)

Amerika Salgın Hastalıkları Kontrol Merkezi tarafından tavsiye edilen aşağıdaki iki yöntemi öneriyoruz.

Tercih Edilen Yöntem:

Dispenseri su ve sabun ile temizleyip, dezenfekte etmek için 70%’lik isopropil alkol (dezenfektan) ile siliniz. Uygulamayı sprey şeklinde yapmayınız.

 Dezenfektanın yüzeyde en az 20 saniye kaldığından emin olup, su ile durulayınız. Dispenser üzerine hiçbir zaman basınçlı su uygulamayınız, durulama işlemini bir kovaya koyduğunuz suyu sünger yardımıyla uygulayarak yapınız.

Alternatif Yöntem:

(Yukarıdaki yöntem uygulanamıyorsa tercih edilmelidir) Dispenseri su ve sabun ile temizleyip, dezenfekte etmek için solüsyon (aşağıda da tarif edilen) ile siliniz. Uygulamayı sprey şeklinde yapmayınız. Dispenser üzerine hiçbir zaman basınçlı su uygulamayınız, durulama işlemini bir kovaya koyduğunuz suyu sünger yardımıyla uygulayarak yapınız.

Solüsyonu aşağıdaki tarife göre hazırlayınız:

• 1 litre su içinde 4 çay kaşığı çamaşır suyu koyunuz.
• Eğer çamaşır suyu konsantrasyonu yukarıdakinden fazla olursa, dispenser yüzeyinde hasar meydana gelebilir.

Temizlikte dikkat edilmesi gereken diğer hususlar:

• Temizlik için yakıt türevleri, aseton veya etanol gibi diğer alkol çeşitlerini kullanamayınız.
• Amonyak, sodyum hidroksit veya asit içeren temizleyiciler kullanmayınız. Cam temizleme sıvılarının amonyak içerebileceği ve uygulanan yüzeye hasar verebileceğini unutmayınız.
• Kuvvetli çözücüler (solventler) kullanmayınız.
• Herhangi bir sıvıyı (su, temizleyici, vb.) sprey olarak ekran, kart okuyucu, yazıcı veya bir elektronik bölüme sprey olarak uygulamayınız.