16.05.2017 İstanbul

Atık Ayrıştırmanın Önemi

Tora Bakım Departmanı olarak Türkiye genelinde yılda ortalama 15.000 akaryakıt depolama tankı temizleme işlemi gerçekleştirilmektedir.

1998 yılında İstanbul’da kurulan TORA, kurulduğu günden bugüne hızla büyüyerek günümüzde birçok alanda faaliyetlerine devam etmektedir.

Firmamız Akaryakıt, LPG, CNG sektörünün işletim, ekipman ve teknik emniyet ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik mühendislik, danışmanlık ve AR-GE hizmeti vermektedir.

Akaryakıt istasyonları ve endüstriyel tesislerin periyodik bakım ve tank temizleme işlemleri, işlerinde uzmanlaşmış ve sektörde uzun süre tecrübe sahibi yetkin personellerden oluşan ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır.

Akaryakıt depolama tanklarının uzun süre kullanılması sonucu oluşan korozyon, dolum yapılan üründe mikroorganizmaların oluşu, tankerden tanka yapılan dolum esnasında veya nefesliklerden akaryakıt dışında yabancı maddelerin tanka girişi tankların kirlenmesine sebep olmaktadır.

Bu tanklarda bulunan kirli akaryakıt hem tank üzerinde bulunan dalgıç pompa ve dispenserdeki ekipmanlara, hem de istasyonlara gelen araçların motor ekipmanlarına zarar vermektedir. Aynı zamanda tankların kullanım ömürlerini de azaltmaktadır.

Tora Bakım Departmanı alanında uzman ekiplerimizle Türkiye’de bulunan tüm akaryakıt istasyonları ve birçok endüstriyel tesiste “Tank Temizleme İşlemine” müşteri memnuniyetini esas alarak, kurulduğu günden bugüne, hız kesmeden devam etmektedir. Tora Petrol Bakım Departmanı olarak Türkiye genelinde yılda ortalama 15.000 akaryakıt depolama tankı temizleme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Yapılan iyileştirmelerle birlikte akaryakıt depolama tanklarındaki ayrıştırma oranı benzinde %95, dizelde %93 seviyelerine çıkarılmıştır.

Tora Bakım Departmanı, bünyesindeki mühendis ve teknisyenlerinin gayretiyle tank temizliği işlemi sırasında kullanılan ekipmanların, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek adına, güvenilir çalıştığını yetkili kuruluşlarca belgelendirmekte ve bu ekipmanları sürekli geliştirmektedir.

Bu gelişmelerle birlikte yıllar içerisinde akaryakıt depolama tanklarından çıkan atık miktarında önemli seviyede azalmalar gözlemlenmiştir. Atık miktarındaki azalmayla beraber daha önce bahsettiğimiz atık kaynaklı zararları ve tehlikeleri minimum seviyeye indirmek amaçlanmaktadır.Ayrıştırılan atıklar atık depolama varilleri aracılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlarca atık bertaraf tesislerinde yönetmeliğe uygun bir şekilde bertaraf edilmektedir. Bu şekilde akaryakıt depolama tanklarından çıkan atıkların çevreye ve canlılara zarar vermesinin önüne geçilmektedir.

Tora’nın tank temizliği işleminde yapmış olduğu gelişmeler müşteri memnuniyetini sağlamakla beraber ülke ekonomisine de katkıda bulunmaktadır.

EREN CAN YILMAZ
BAKIM SORUMLUSU