27.11.2017 İstanbul

Dijitalleşen Dünyaya Adapte Olmak

Sürekli dijitalleşen dünyaya adapte olmamız ve şirketimizi ayakta tutabilmemiz gerekmektedir. Peki, bunu nasıl yaparız?

Danışmanlık ve İnovasyon Başkanı, Prasad Satyavolu’nun bir sözü vardır: “Akıllı araçlardan çok daha fazlası, akıllı fikirler.”.

Satyvalu, Gilbarco’nun Myrtle Beach’deki yıllık Perakende Teknoloji Konferansında bu yılki açılış konuşmacısıydı. Satyvalu, işyerlerinin gelecekte ayakta kalmaları için tüketici deneyimini – daha önemlisi – insan tecrübesini düşünmek zorunda olduğumuzu konferans süresince vurgulamıştır. Gilbarco’nun 1889’da başardığı gibi, dünya sayısız teknolojiye ve yeni ekosisteme sahip olurken işyerinizi piyasa trendlerinin üstünde nasıl tutabilirsiniz?

Gilbert ve Barker (Gilbarco’nun eski adı) endüstriyel yağ yakıtlı fırınlarının ana tedarikçilerinden biriydi.  Aynı dönemde Thomas Edison’un ampulünün popülaritesi arttığı için Gilbert ve Barker, endüstrinin değişmekte olduğunu farkındaydı. Fırın satmaya devam edebilirlerdi fakat bunun yerine petrolün diğer kullanım alanlarına bakmayı tercih ettiler. O dönemde geleceği düşünerek hareket edebildikleri için hem şirketi hayatta tutabildiler hem de akaryakıt pazarında bir endüstri lideri oldular.

Günümüzde Gilbarco tüm perakendeciler için tek durak noktası olmaktan gurur duymaktadır. Bu ünü korumuş olması bir tesadüf değildir. Sürekli değişen tüketicilerin taleplerine adapte olabilmek adına devamlı bir çalışma gerçekleştirmiştir ve kısa zamanda dijital dünyanın bir parçası olmuştur.