Dünyanın İlk Tritium RTM75 Hızlı Şarj Cihazı, Avusturalya’nın Gold Coast Şehrinde Kuruldu

Tritium, DC hızlı şarj teknolojisinde elektrikli araçlar için küresel bir lider.
Tritium RMT75 ilk defa Avusturalya’nın Queensland eyaletinde, Gold Coast sahilleri boyunca kuruldu. Bu dönüm noktası kurulum, Queensland eyaleti ve Gold Coast şehrinin ortak hükümet çabaları ile gerçekleşti. Avusturalya’nın beş şehrinde en yeni ve en gelişmiş hızlı şarj teknolojisi olan Tritium 75Kw, 50 km içinde toplam 10 adet şarj cihazı olacak şekilde yerleştirilmesi planlanıyor. Bu şarj cihazlarına gereken güç, 47 şehir binasından güneş enerjisi üreten Virtual Power Plant santrali tarafından sağlanacak.
Tritium’un CEO’su Jane Hunter, ‘’Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizi dinledik ve RTM75 bu görüşmelerin sonucudur. ’’dedi. ‘’Tritium’un Brisbane’deki son teknoloji üretim tesislerinde bir araya getirilen bu şarj cihazları hızlı bir şekilde kurulabilir, yükseltilebilir ve piyasada en dar alan kaplayan profile sahiptir. Bu özellikler otoparklardan yoğun kentsel ortamlara kadar cihazın her yerde kurulmasını uygun hale getiriyor.’’
Tritium RTM75, sürücülerin 10 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleştirecekleri şarjla, 75km(46mil) menzil gidebilmesine olanak tanır. Cihaz, hızlı elektrikli araç şarj istasyonu görevi için yer kaplamayan ince dizaynı ile şehir, perakende, filo ve kamuya açık ortamlar göz önünde bulundurularak üretilmiştir ve aynı anda iki aracı şarj edebilir. Ayrıca RTM75, CCS ve CHAdeMO dahil olmak üzere piyasadaki tüm şarj standartlarını destekler, 920v’ye kadar hızlı elektrikli araç şarj istasyonlarında tüm pillerin ihtiyaçlarını karşılar.

Tritium’un Gelişmeden Sorumlu Başkanı Dr David Finn: ‘’RTM75, Tritium’un çekici, kompakt ve az bakım gerektiren tasarım özelliklerini korurken esneklik, sermaye verimliliği ve ölçeklenebilirlik düzeyini sağlayan Tritium’un yeni Modüler Ölçeklenebilir Şarj(MSC), donanım platformundaki ilk üründür.’’ şeklinde belirtti. ‘’Ulaşımda, elektriğe yönelim yüksek noktalara erişmek üzere ve bu nedenle müşterilerimiz şarj sahası kapasitelerini önümüzdeki yıllarda kolayca nasıl genişletebileceklerini bilmek istiyor. Gelecekte hiçbir pişmanlık duymak istemiyorlar ve şarj sahalarında sermaye açısından verimli ölçeklendirme istiyorlar. Tritium’un MSC donanım platformu, müşterilerimizin şarj sahalarını yarı fiyatına ölçeklendirmelerine ve şarj sahalarını istenen güvenilirlik için yapılandırmalarına olanak tanıyor.’’ şeklinde sözlerine devam etti.
RTM75, hızlı elektrikli şarj cihazında kredi kartı ödemeleri veya sensör takip sistemleri ile kimlik doğrulaması ihtiyacını ortadan kaldırarak, elektrikli araç sürücüleri için daha rahat ve güvenilir bir deneyim yaratan Tak ve Şarj Et (ISO 15118) teknolojisi ile donatılmıştır. IP65 sızdırmaz muhafazası ve sıvı soğutmalı teknolojisi ile bu DC hızlı şarj cihazı, elektroniği toz, su, tuz ve diğer kirleticilerden korur ve -35 ° C ile + 50 ° C (-31 ° F ile +122) arasındaki her ortamda işlev gösterir.