04.09.2022 İstanbul

Elektrikli araç (EV) hızlı şarj ünitesi öncülerinden StarCharge “servis ortağı” olan TORA’ya “Yetkilendirme Sertifikası”nı sundu

StarCharge tarafından Ağustos ayında Bostancı Dedeman Otel’inde gerçekleştirilen eğitim sonunda, “servis ortağı” olan TORA’ya “Yetkilendirme Sertifikası” sunuldu.

Kısaca EV (electrical vehicle) olarak anılan elektrikli araçların günlük yaşamımıza ve çevreye birçok fayda sağlayacağı bir gerçektir. Ancak bunun gerçekleşmesi için EV araçların “Hızlı Şarj Üniteleri”ne gerek duymaları da bir diğer gerçektir.

StarCharge dünya genelinde en büyük hızlı şarj ünitesi üreticisi konumunda olup, oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. EV hızlı şarj ünitelerinin öncüsü olan Titan 180 kW DC modeli ülkemizde dikkate değer düzeyde tercih edilmektedir.

StarCharge eğitimine TORA’dan Ar-Ge Müdürü Ali KAÇA, Altyapı ve Üstyapı Montaj İşleri Müdürü Metin ÖZEN, Endüstriyel Altyapılar Müdürü Alper Buğra ŞİRİN ve Proje Mühendisleri Ozan TAŞKIRAN ve Hale SÖZER katıldı.

Eğitim kuramsal ve uygulama (teorik ve pratik) olmak üzere iki aşamada yapıldı. Kuramsal aşamada kurulum, devreye alma, yazılım güncellemesi gibi işlemler esas alındı ve kontrol üniteleri, güç modülleri, haberleşme kartları gibi donanımsal ürünler hakkında bilgiler verildi.

Uygulama aşamasında katılımcılar şarj ünitesi arayüzüne bağlanarak yazılım biçimlenimlerini (konfigürasyonlarını), çıkış güç limiti ve bağlayıcı (konnektö)r tipi için şarj konnektör ayarlarını, back-end bağlantıları ile birlikte elektrikli aracı şarj ederek devreye alma işlemini öğrendikten sonra, modül konfigürasyonlarını ve yazılım güncellemelerini yaptılar.

Ürünler ile ilgili daha teknik ayrıntılar için aşağıdaki atkı (link) incelenebilir.

https://torasarj.com/files/catalog/docpro-easu/doc-elektrikli-arac-sarj-uniteleri-starcharge-titan_180kw-for-web.pdf

Gerekli eğitimin tamamlanması, hazırlık ve müşteri memnuniyetine karşılıklı bağlılığın gösterilmesinin ardından, StarCharge, TORA’nın yetkili servis ortağı olarak sertifikasını takdim etti.