14.05.2022 İstanbul

Elektrikli Araç Şarj Ünitelerine yeni bir soluk: Tora Şarj

Elektrikli otomobiller çevre dostu olmaları ve kaynakların sürdürülebilirliği konusundaki avantajlarından ötürü dünyanın gittiği yerde hızlı bir şekilde önem kazanmaya devam ediyor. Elektrikli araç modellerinin de gösterdiği artış, geleceğin bu noktada şekilleneceğini aşikar kılıyor. Bu doğrultuda elektrikli araçlara sahip olan kullanıcıları ve  ilgilenen sürücü adaylarını birtakım soruların da yanıtını ararken buluyoruz. En önemli noktada araçların şarj edilme konusu yer alıyor. Soruları, elektrikli araç şarj üniteleri kısmında yeni markaları Tora Şarj ile sektöre giriş yapan TORA’nın Satış Müdürü Bekir Çavdaro yanıtladı:

  • Elektrikli Araç Şarj Üniteleri kapsamında ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Tora Şarj,  elektrikli araç şarj istasyonlarına AC ve DC elektrikli hızlı şarj üniteleri tedariki, projelendirme, keşif ve danışmanlık hizmetleri yanı sıra tüm ülke genelinde bayilikler vermektedir.      T 7, 11, 22      kW AC ve 30, 60, 90, 120, 150, 180 ve 360 kW DC araç şarj ünitelerinde sektörün öncü markalarının temsilciliğini yapmaktadır.  Aynı zamanda Türkiye’nin her noktasına hizmet veren yaygın servis ağı ve 7/24 kesintisiz destek veren çağrı merkezi ile müşterilerine çözüm sunmaktadır.

  • Tora Şarj Bayisi Olmak için neler gereklidir? Süreç hakkında bilgi verir misiniz?

Yeterli kurulu elektrik gücü ve güvenli otopark alanı olan her işletme Tora Şarj bayisi olabilir. Tora Şarj bayisi olarak EPDK sertifikası alabilir. Bu sayede 7/24 eleman gereksinimi olmadan düzenli gelir elde edebilir. Bilgi edinmek veya Tora Şarj bayisi olmak için www.torasarj.com web adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.  Başvuru sonrasında uzman ekiplerimiz en kısa sürede gerekli çalışma ve değerlendirmeleri yaparak başvuru sahibi ile iletişime geçecek ve süreç hakkında bilgi verecektir.

  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) “Şarj Hizmeti Yönetmeliği” yayımlandı. Buna göre, şarj ağı işletmeciliği EPDK’dan alınan şarj ağı işletmeci lisansı kapsamında yürütülecek. Bu yönetmelik sektöre nasıl bir ivme kazandıracak?

Kuşkusuz her zaman yenilik ve gelişmelerin takipçisi ve öncüsü olan sektörümüze dinamizm kazandıracağı ve yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Bu bağlamda Şarj Hizmeti Yönetmeliğinin sektörümüze hayırlı olmasını dileriz.

  • Ar-Ge’ye önem veren bir firmasınız. Bu yöndeki çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

TORA, alternatif ve yenilenebilir çevre dostu enerjiler konusunda yürüttüğü AR-GE çalışmaları ve teknolojik uygulamaların yanında, bu sahada kullanılan ekipmanların üretimi için sürekli araştırma ve yatırım yapmaktadır ve  %100 TORA mühendislik çözümü olan Tora Şarj CPO, Backend ve E-MSP yazılımlarını geliştirmiştir.

  • Sektördeki rekabeti nasıl ön görüyorsunuz? Fiyat ve kalite açısından değerlendirebilir misiniz?

Sektörümüzün hali hazırda devam eden kaliteli ürün ve hizmet anlayışının devam edeceğini ön görüyoruz. Sektörümüze en kaliteli ürün ve hizmeti en uygun şartlarla sağlamak üzerinde çalışıyoruz.

  • 2022 yılı hedefleriniz nelerdir? Uzun vadede Elektrikli Araç Şarj Üniteleri alanındaki pazar konumunuz konusundaki strateji ve planlarınız nelerdir?

Öncelikli olarak kalite, standart ve iş güvenliği anlayışımızdan ödün vermeden müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına en hızlı ve doğru çözümleri ulaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Yurt içindeki faaliyetlerimizin yanı sıra yurt dışında da çalışmalarımız tüm hızı ile devam etmekte, plan ve hedeflerimiz arasında tüm faaliyetlerimizi yurt dışında da en ileri seviyelere taşımak bulunmaktadır.