05.04.2020 İstanbul

En uzun ömürlü Hava saatine TSE Muayenesinde Tam Not

Bilindiği üzere 21.12.2019 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan protokol gereği Motorlu Taşıt Lastiklerinin Hava Basıncı Ölçümünde Kullanılan Cihazların muayeneleri 01.01.2020 tarihinden itibaren TSE tarafından yapılacaktır.

TSE yetkilileri bu kapsamda ‘’Piyasaya arz öncesi ilk muayene’’ işlemini Türkiye de ilk kez firmamızda PCL marka hava saatlerimizde gerçekleştirmiştir.

Muayene esnasında TSE’ye ait test cihazı ile her ünite maksimum şişirme kapasitesinin %20, %40 ve %70 seviyelerinde test edilmiştir. Akaryakıt istasyonlarında kullandığımız ürünlerimiz maksimum şişirme kapasitesi 145 PSI olduğundan her cihaz 30- 60-100 PSI değerlerinde muayeneye tabi tutulmuştur. Ortam sıcaklığı da dahil olmak üzere muayene esnasında elde edilen tüm bulgular kayıt altına alınarak TSE tarafından belirlenen kriterleri sağlaması durumunda muayeneden geçmekte ve cihaz YEŞİL renk etiket ile damgalanmakta ve mühürlenmektedir.
PCL marka ürünlerimiz oldukça yüksek bir hassasiyet ile bu muayene sürecinde %100 oranında başarı göstermiştir.

Aynı zamanda üzerinde QR kod bulunan diğer bir etiket yine TSE atarfından ürün üzerine yapıştırılmaktadır. Elde edilen muayene bulguları ve ürünün kimlik bilgilerine ( seri no, marka, model vb. ) bu QR kodu okutan herkes kolaylıkla erişebilecektir.

2 yılda bir muayene zorunluluğu olan bu ürünlerde, olası bir arıza durumunda mühürün kırılması gerekmiş ise mühür yetkisi olan yetkili servislerin yapacağı geçici mühür ve düzenleyecekleri tutanak ile işletme yetkililerin 15 gün içinde TSE başvuruda bulunarak mühür yenileme işlemini muhakkak yapmaları gerekmektedir.

1938 yılında motorlu taşıt lastikleri için ilk hava saatini tasarlayıp üreten PCL firmasının dünyadaki 80 yılı aşkın tecrübesi Türkiye de Tora Petrol güvencesi altında araç kullanıcıları ile buluşmaktadır. Performans ve sağlamlık konusunda tartışmasız dünyanın en iyisi olan PCL marka hava saatleri oldukça düşük bakım & arıza maliyetleri sayesinde şüphesiz mühür kırılmasını gerektirecek arıza durumlarının en az yaşanacağı hava saati olacaktır. Bu özelliği ile istasyonlar da kesintisiz ve stressiz hava saati hizmetinin 1 numaralı markası olmaya devam edecektir.