16.03.2020 İstanbul

Fibrelite’nin Yeni Radyo Frekansına Uygun Rögar Kapakları

Fibrelite olarak, yeni Radyo Frekansı (RF) dostu rögar kapaklarımızı piyasaya sürüldüğünü duyurmaktan gurur duyarız. Bunlar, yer altı ve yer üstü antenleri arasında veri aktarımını destekleyen, uzaktan yer altı izleme için tasarlanmış yeni nesil kapaklardır.

RF / akıllı rögar kapaklarının birincil kullanımlarından biri, (gerçek zamanlı) uzak yeraltı izleme sistemlerinin / telematiklerin bir parçası olarak, hizmet kapsamındaki kapakların altındaki vericilerin yağ / su kullanımını, kanalizasyon debisini izlemek ve / veya kontrol etmek için kullanıldığı, taşkın su ve benzeri. Bunları benimseyen diğer endüstriler arasında madencilik ve telekomlar (örn. 5G sinyal güçlendiriciler) bulunmaktadır.

Geleneksel eğilebilir demir ve betonarme rögar kapakları RF sinyallerinin iletilmesine iletken değildir. Metal sinyali yansıtırken, beton onu büyük ölçüde zayıflatır (yüksek zayıflama katsayıları sergiler). Bu, iletilen sinyalin büyük ölçüde zayıfladığı, menzili ve işlevselliği kısıtladığı anlamına gelir.

Kapak çeşitlerimiz, GRP’nin düşük zayıflama (sinyal emilimi) özelliklerinden yararlanan ve antenin bulunduğu kapağın ortasında ince bir yapı içeren GRP’den (Cam Takviyeli Plastik) yapılmıştır; ayrıca kapağın mukavemet veya sapma özelliklerinden ödün vermeden sinyalin zayıflamasını azaltır.

Radyo frekansı rögar kapaklarımızın kurulumları daha önce İspanya’nın Cadiz kentinde ve Connecticut, ABD’de gerçekleştirilmiştir .

Kaynak; Fibrelite’nin Yeni Radyo Frekansına Uygun Rögar Kapakları