Franklin Fueling System UPP HDPE Boru ve Fittings Montajları Online Uygulayıcı Eğitimi

İki yılda bir tekrarlanan UPP akaryakıt borusu, fittings montajı ve mekanik uygulama eğitimleri 6 Mart 2021 tarihinde pandemi kurallarına uygun ve sağlık tedbirleri düşünülerek online olarak gerçekleştirilmiştir. Sertifika eğitimi, Franklin Fueling Systems Teknik Servis Mühendisliği ve Tora Montaj Departmanı tarafından yapılan organizasyon ile verildi.
Eğitim, bölge bayilerimiz ve merkez personel katılımında 150 kişinin katılımıyla yapılmıştır.
EN 14125 sertifikasına sahip UPP akaryakıt boru uygulaması kapsamında mekanik montajlar, saha uygulamaları, fittingsler, polietilen sumplar, kaynaklı körükler, tek- çift cidar uygulamaları, montaj kuralları ve testler kapsamında detaylı uygulama eğitimleri olarak alındı. Yeni ve geliştirilen ürünler kapsamında bilgilendirmeler yapıldı.
Akaryakıt istasyonlarında alt yapı tesisatları sızdırmaz özellikte ve dağıtım firma şartnamelerine uygun olarak yapılması hassas bir konu olarak ortaya çıkmaktadır. Standart olarak şartnamelerde geçen EN 14125 sertifikasına sahip boru ve ona uygun aynı menşei malzeme kullanımı önem arz etmekte.
Bu eğitimlerimiz ve sertifikalandırma sonucunda sahalarda eğitimsiz ve sektörde çantacı olarak tabir edilen yetkisiz kişilerin uygulama yapmasının önüne geçmekte büyük yarar sağlar.
05 Aralık 2018 tarihli Benzin ve Naftanın Depolanması ve Dağıtılmasından Kaynaklanan Uçucu Organik Bileşik Emisyonlarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında çalışmalarına bağladığımız faz 1 – 2 uygulamaları kapsamında, faz 2 altyapı borulamalarında da EN 14125 sertifikaya sahip UPP akaryakıt borusu kullanılmaktadır. Sistemin sağlıklı çalışması açısından en düşük oktanlı benzin tanklarında çekilecek faz 2 hattının %2 eğimle çekilmesi ve montaj kuralları ile ilgilide bilgi paylaşımı yapılmıştır.

Bu bilinçle hareket edilerek alt yapı tesisat uygulamalarında sertifika ve pasaport sahibi olmayan kişilerin çalıştırılmaması; istasyon, işletme sahipleri ve dağıtım firması mühendislik bölümlerinin de ekstra katkılarıyla daha da önemli hale gelmektedir.
2003 yılından beri uygulamasını yaptığımız UPP boru uygulamalarında yıllar boyunca kazanılan tecrübe ve gelişen teknoloji kapsamında daima ilerleme sağlanmıştır.
EN 14125 sertifikasına haiz olan HDPE 100 UPP akaryakıt borusu ve ekipmanlar kapsamında yapılan eğitimlerimiz sonucunda 150 katılımcı, online sınava girerek saha uygulaması yapabileceğine dair sertifika almaya hak kazanmışlardır.
Teknik eğitim sertifikasyon kursları, sahadayken izleyebileceğiniz en güvenli kurulum uygulamalarını sağlar, böylece her gece güvenli bir şekilde evinize dönebilirsiniz.