19.01.2016 İstanbul

Franklin Fueling Systems Batı Asya ve Ortadoğu Satış Direktörü Fevzi Apaydın Tora Petrol değerlendirmesi

Tora’nın grup içinde en önde gelen distribütörlerden birisi olduğunu belirten Fevzi Apaydın, Tora’nın bu sene gösterdiği başarı benim meslek hayatımda bu güne kadar hiç rastlamadığım ve bundan sonra da rastlayamayacağım çok büyük bir başarıdır. Biz Tora ile gurur duyuyoruz dedi.

Franklin Fueling’in dünya genelindeki distribütörleri arasında Tora Petrol’ün bu sene göstermiş olduğu üstün başarıyı ve Tora Petrol’e verilen ödülü gazetemize değerlendiren Franklin Fueling Systems Batı Asya ve Ortadoğu Satış Direktörü Fevzi Apaydın, bu başarının bir şans olmadığını, tamamen hesaplanmış, iyi düşünülmüş, mühendisliği iyi yapılmış bir yaklaşımın sonucu olduğunu belirtti.
Tora’nın Franklin Fueling’in başarılı distribütörlerinden birisi olduğunu söyleyen Fevzi Apaydın, Tora Petrol bu sene beklentimizin de çok üstünde büyük başarı gösterdi. Benim bağlı olduğum departman organizasyon olarak Avrupa, Batı Asya, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumludur. Tora, grubumuz içerisinde en önde gelen distribütörlerden birisidir ve her sene satışlarını arttırmaktadır. Fakat Tora Petrol bu sene satışlarını geçen senenin iki katına çıkarttı. Böyle bir başarı çok sık rastlanan bir başarı değildir. Hatta benim meslek hayatımda daha önce hiç görmediğim bir başarıdır. Tora’da çok akıllı ve çok yoğun bir çalışma var. Müşterinin ne istediğini anlayıp, ona göre hizmet sunulmakta. Dolayısıyla elde edilen başarı bir şans değil, tamamen hesaplanmış, iyi düşünülmüş, mühendisliği iyi yapılmış bir yaklaşımın sonucudur. Satışları dolar bazında %30,  %40 arttırmak çok büyük bir başarıdır. Fakat satışları yüzde yüz arttırmak hayal edilemeyecek bir başarıdır. Tora bugün bunu başarmış bir firmadır.  Biz Tora ile gurur duyuyoruz. Amerika’da yapılacak olan bir dahaki satış toplantısında en önemli gündem madddesi Tora’nın başarısı olacaktır. Tora’nın bu başarısını gören Franklin Fueling yetkilileri Ekim ayında Amerika’da bulunduğumda beni Yönetim Kurulu toplantısına çağırdılar. Bu başarının nasıl gerçekleştiğini bana sorduklarında elde edilen başarının altında yatan etkenlerin neler olduğunu enine boyuna anlattım. Tora bizim tartışmasız en önemli iş ortaklarımızdan birisidir.
Tora ile Franklin Fueling’in ilk çalışmaya başlamasının 1999’ların sonlarına dayandığını belirten Fevzi Apaydın, o günden bu güne kadar olan çalışmalara baktığımızda grafik hiç düşmemiş, müthiş bir şekilde, hızlı bir ivme ile yukarı doğru çıkmıştır. Bu nedenle bundan sonra da Franklin Fueling’in Tora ile çalışması mevcut ürünler alanında gelişerek devam edecektir. Tora’ya verdiğimiz destek her geçen gün artmakta. Bana göre Tora’ya ne kadar destek versek azdır. Çünkü Tora verdiğimiz tüm desteklerin çok daha fazlasını hak etmekte.
Bölgede çok kısıtlı distribütöre ödül verildiğini hatırlatan Fevzi Apaydın, bugüne kadar verilen ödüllerin ise çok değerli ödüller olduğunu belirtti. Verilen ödüllerin çok farklı kategorileri bulunuyor. Ama en önemli kriter satışların artmasıdır. Distribütörün iş ortağı olarak davranışları da bizim için çok önemli kriterlerden birisidir. Ödül verirken distribütör sadece kendi çıkarlarını mı düşünüyor, yoksa üst düzey ortaklık yapan, geniş vizyona sahip, geleceği hesaplayabilen bir şirket mi bunlara da bakıyoruz. Aynı zamanda distribütörün uyumluluğuna, yapılan iş hacmine göre çıkan sorun sayısına da bakıyoruz. Tüm bunlara baktığımız zaman Tora kusursuz diyebileceğimiz bir iş ortağımızdır. Tora’yla neredeyse sıfır sorunla çalışıyoruz. Benim bugüne kadar hatırladığım bir sorun olmadı. Buna rağmen işin artışı müthiş seviyelere çıktı. Aynı zamanda biz istediğimiz zaman, istediğimiz her şeyi Tora’yla konuşabiliyoruz. Aramızda çok açık bir ortaklık yapısı var.
Global bakışa sahip bir firma olduklarını belirten Fevzi Apaydın, Türkiye bazındaki dinamikleri günü gününe takip edemiyoruz. Bunu Tora bizden çok daha iyi yapmaktadır. Biz dünyadaki trendler böyle gidiyor diye Tora’ya belki bir katkıda bulunabiliriz. Tora zaten iç pazara çok yakın ve iç pazar dinamiklerini elinde tuttuğu için aramızda böyle bir işbirliği var. Tora’ya verilen ödül sadece satış arttırmaktan dolayı değil, karşılıklı anlaşmamız, birçok alanda birlikte hareket etmemizden de dolayıdır. Tora’ya verilen ödül bütün bunları temsil etmekte. Satışı arttırmak tabi ki çok önemli. Tora’nın elde ettiği bu satış artışını belki ömrümün sonuna kadar bir daha göremeyebilirim. Tora’nın elde ettiği bu başarıya ve aldığı ödüle hiç şaşırmadım. Beni şaşırtan tek şey satış alanındaki bu kadar büyük artıştır. Senenin başında bana kimlerin ödül alması gerekir diye bir listeoluşturmam istense idi Tora bu listenin başlarında yer alırdı.
Sorumlu olduğu bölgede yaklaşık 60 distribütör bulunduğunu söyleyen Fevzi Apaydın, benim bölgem Balkan Avrupa’sından başlayıp, Moğolistan’a kadar uzanmaktadır. Ben 30 kadar ülkeye bakıyorum. Bazı ülkelerde 4-5, bazı ülkelerde ise 1 tane distribütörümüz var. Bu 60 distribütörümüz içinde ortalama 4-5 tanesi ödül alabilmekte. Alınan bu ödüllerin de kategorileri birbirinden farklıdır. Tora’nın aldığı ödül çok değerli bir ödüldür. Distribütörler arasında satışı arttırması açısından Tora açık ara önde olan, tartışmasız en iyi distribütörlerimizdendir. Tora gibi satışlarını yüzde yüz arttıran dünya üzerinde başka bir distribütör yoktur. Tora nerede ise imkansızı başardı.

TORA SATIŞLARI

Avrupa, Batı Asya, Ortadoğu ve Afrika olarak baktığımızda satış açısından en başarılı sonuçlarını bu bölgeden alıyoruz diyen Fevzi Apaydın, bu bölgede Türkiye başı çeken ülkelerden birisi. Türkiye’ye vereceğimiz desteği hiçbir zaman kesmeyeceğiz. Gönül ister ki bir dönem sonra Türkiye bölgenin merkezi olsun. Türkiye coğrafi olarak da çok doğru yerde bulunuyor. Buradan Afrika’ya, Batı Asya’ya, Ortadoğu’ya, hatta Avrupa’ya mal yollamak çok kolay. Türk insanı ortalama insanlardan daha zeki ve eğitim seviyesi de daha yüksek. Bunların haricinde en önemlisi sahip olduğu çalışma azmidir. Türkiye yokluklardan buraya gelmiş bir ülke. Türk insanına hafta sonu ya da tatil günün de bile şu işi yap dediğinizde yapar.

TÜRKİYE’DE YAPILAN SATIŞLARIN ÜSTÜNE ÇIKILAMAZ

2016 yılında da bu sene elde edilen satış rakamları seviyesinde bir satışın olmasını beklediklerini açıklayan Fevzi Apaydın,2016’da bu seneden daha düşük bir satış beklemiyoruz. Ama bundan sonra Türkiye’nin haricinde çok büyük satış artışı yapılacak başka bir yer de yoktur.
Türkiye’deki müşterilerin daha çok fiyat bazlı hareket ettiğini söyleyen Fevzi Apaydın, bu durum yeniliklerin, yeni ürünlerin Türk pazarına girmesini geciktirmekte. Bugün öyle sistemler var ki bu sistemler sayesinde bir damla akaryakıtı yerin altına kaçırma şansınız yoktur dedi.
Franklin Fuelin’in Tora’ya verdiği ödülle ilgili değerlendirmede bulunan Tora Petrol Satış Müdürü Bekir Çavdaro ise uzun yıllar birlikte çalıştığımız iş orağımız olan Franklin Fueling ile çalışmaktan son derece memnunuz. Aldığımız ürünün kalitesi,  ürünle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamamamız ve müşterilerimize sorunsuz bir ürünü sunmamız bizi de oldukça memnun etmekte. Frankin’in kaliteli ürünü ve Tora’nın da sektördeki tecrübesi ve bilgi birikimi karşılıklı başarıyı getirmektedir. Fraklin’in ürünleri Tora’ya ciddi anlamda güç katıyor. Çok değerli bir ödülü almak bize her şeyden önce moral ve motivasyon kazandırdı. Tora’daki tüm arkadaşlarımızın gayret ve çabaları, satış ekibimizin gösterdiği başarı sayesinde satışlarımız arttı ve bu ödülü almaya hak kazandık. Bu ödülü almamızda tüm çalışanlarımızın katkısı vardır dedi.