25.12.2017 İstanbul

Göz Solüsyonu Sayesinde Gözlerinizi Koruyun

Bazı göz yaralanmalarına derhal müdahale edilmemesi durumunda kalıcı hasar ve görme kaybı oluşabilmektedir! Peki, çalışma alanlarında göze yabancı cisim kaçmasında ilkyardım nasıl yapılmalıdır?

Yaşamımıza devam edebilmemiz için sağlıklı olmamız gerekmektedir. En değerli organlarımızdan biri de gözlerimizdir. Gözlerimizi etkileyen tahta, metal çapakları, tozlar, kimyasal maddeler gibi yabancı cisimleri gözlerimizden arındırmak için maddenin cins ve etkisine göre genel olarak yapılması gereken 15 ile 30 dakika süresince gözlerin temiz, ılık ve akan su altında yıkanarak, gözlerin temizlenmesidir. Tora göz solüsyonu sayesinde çalışma ortamında gözleriniz artık güvende.

Bazen çalışma koşullarımızda ılık akan suyu bulmamız zor olabilir. Göz duşu, su tesisatının bulunmadığı veya çekilmesinin zor olduğu çalışma ortamlarında getirdiği pratiklik ile tercih edilen bir ürün olmuştur. Ayrıca kimyasal maddelerin yol açtığı sıçrama olaylarında daha etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Genel olarak göz solüsyonları mavi etiketli göz nötrleştirme solüsyonu ve yeşil etiketli göz temizleme solüsyonu olarak iki çeşit solüsyondan oluşmaktadır. Yaşanan bir kimyasal sıçrama olayı sonrasında, kimyasalın yapısına bağlı olmakla beraber, özellikle asidik ve alkali davranış gösteren kimyasallar gözün gündelik PH dengesini bozarak korneanın yanmasına sebep olmaktadır. Bu gibi durumlarda hiç zaman kaybetmeden göz nötrleştirme solüsyonu göze sıkılarak gözün üzerinde bir fosfat katmanı oluşturulmakta, böylece 1 ile 20 saniye arasında gözün gündelik PH derecesi olan 7,4’e ulaşmasını sağlanmakta ve gözün zarar görmesi engellenmektedir. Bu sebeple basit göz kirlenmelerini (toz vb.) temizlemek için kullanılan göz temizleme solüsyonunun yanında mutlaka nötrleştirme solüsyonunun da bulunmasına dikkat edilmelidir.

Bu bilgiler ışığında, çalışma alanlarımızda göze zarar verebilecek koşullar mevcut ise ilk müdahaleyi yapmamızı sağlayan nötrleştirme losyonunu ve sürekli su akışı sağlayabilecek nitelikte olan göz duşunu hazırda bulundurmak gerekmektedir.