23.10.2017 İstanbul

Hava Su Saati Bakımı ve Kalibrasyonun Önemi

Emniyetsiz durumları ortadan kaldırmaya yardım eden hava su saatleri, aynı zamanda yakıt kaybının da önüne geçmektedir!

Akaryakıt istasyonlarında en fazla ihtiyaç duyulan ekipmanlar arasında bulunan hava su ünitelerinin muayenesi cihazın verimli çalışması açısından önem arz etmektedir.  Hava su saatlerinin ulusal tip onay belgeleri olmak zorundadır. Lastiklere verilecek hava basıncının doğruluğunu sorgulayan veya doğrulatılması gerektiğine dair yönetmelik olmadığından bu konu birçok yerde atlanılmaktadır. Dolayısıyla müşterilerin lastiklerinin yanlış basınçta şişirilmesi hem yakıt kaybına hem de emniyetsiz bir durum oluşmasına sebep olabilmektedir. Her yıl elektronik hava su saatlerinizin kalibrasyonun yapılması müşterileriniz emniyeti için önemlidir.

Tora olarak 6.000’den fazla PCL elektronik hava su saati ünitesi ile akaryakıt istasyonlarında müşterilerimize hizmet vermekteyiz. PCL 1938 yılından beri tüm dünyada yaygın olarak kullanılan en güvenilir hava su saatleridir.

Periyodik olarak yapılan hava su saati bakımlarında topraklama ve kaçak akım koruma rölesi kontrolü yapılmaktadır. Servis kapsamında ise hava su tabancası ve hortumlarının, tuş takımı, filtre, valf, ana kart ve mekanik kasanın kontrolü yapılmakta, arızalı malzemeler değiştirilmektedir. Aynı zamanda, hava su saatlerine kalibrasyon yapılarak uygun basıncın lastiklere uygulanması sağlanmaktadır. Araç sınıfları ve üretici firma talimatlarına göre kullanılması gereken lastik boyutları ile bu lastiklere uygulanması gereken hava basınç miktarları farklılık göstermektedir. Bu nedenlere bağlı olarak mevsim değişikleri dikkate alınıp lastik basınçları ve gerekli su takviyelerinin yapılması, güvenlik, yol tutuşu, yakıt sarfiyat gibi problemlerin önüne geçilmesi sağlanmaktadır.