13.10.2020 İstanbul

Bağımsız mı, Ağ mı? İşletmeniz İçin Hangi Elektrikli Araç Şarj Cihazı Doğru?

Tesislerini elektrikli araç şarj cihazlarıyla donatmayı düşünenler için öğrenme eğrisi göz korkutucu görünebilir.
Şarj cihazı türleri , saha güç gereksinimleri ve proje maliyetleri, bilgili işletme sahiplerinin sürücülere şarj seçenekleri sunmadan önce anlamak istedikleri konulardan sadece birkaçıdır.
Yine de en ilgili konulardan biri “ağ bağlantılı” ve “bağımsız şarj cihazları” dır.
Elbette, her iki yaklaşımın da artıları ve eksileri var. Gilbarco’nun e-Mobilite ekibi her birini inceledi, böylece mağazanız için hangisinin en mantıklı olduğunu belirleyebilirsiniz.

Bağımsız Şarj Cihazları

Ağ erişimi olmayan elektrikli araç şarj cihazları genellikle “bağımsız şarj cihazları” olarak adlandırılır. Bunlar, bir şarj ağının sıkıntısı ve yinelenen ücretleri olmadan güvenli ve güvenli şarj sağlar. Genellikle, site sahipleri, kamudan ödeme almak için bağımsız şarj cihazlarına kredi kartı okuyucuları yükler. Bu yaklaşım, tüketicilerin sevdiği ve aşina olduğu “pompada ödeme” deneyimini taklit eder.

Tritium gibi bazı donanım sağlayıcıları, ekipmanlarını, sitelerin şarj cihazlarının durumunu izlemesine yardımcı olan yazılım platformlarıyla birleştirir. Bu platformlar, C-store sahiplerinin şarj cihazlarını uzaktan yönetmelerine, ayrıntılı teşhisleri ve operasyonel verileri görüntülemelerine ve kapsamlı raporlar oluşturmalarına olanak tanır.

Bağımsız şarj cihazlarının kurulum ve devam eden maliyetleri genellikle daha düşüktür, çünkü etkinleştirme ve diğer yinelenen ağ ücretleri geçerli değildir.

Özetle, bağımsız şarj cihazları site sahiplerine şarj cihazlarının, güçlerinin, verilerinin ve kârlarının tam kontrolünü verir.

Ağ Bağlantılı Şarj Cihazları

Bir şarj ağının parçası olan ve ağ yazılımıyla yönetilen bir elektrikli şarj cihazı, “ağ bağlantılı şarj cihazı” olarak adlandırılır. Ağa bağlı şarj cihazları, finans, sürücü ve diğer hassas verilerin alışverişini sağlayan SIM kartlar gibi ek bileşenlerle birlikte gelir.

Ağ erişimi ile elektrikli araç ücretleri, sürücülere ve site ana bilgisayarlarına faydalı olabilecek yeteneklerle donatılmıştır. Örneğin, birçok ağ bağlantılı şarj cihazı sürücüye dönük bir uygulama aracılığıyla bulunabilir ve rezerve edilebilir ve şarj oturumları için özet raporlar sunar. Site ana bilgisayarları için ağ erişimi, planlama, uzaktan yönetim, gelişmiş analiz, enerji yönetimi özellikleri ve 7/24 müşteri desteği gibi hizmetleri kolaylaştırır.

Peki sizin için hangi seçenek doğru?

Yukarıda vurgulandığı gibi, site sahiplerinin sitelerine bağımsız veya ağ bağlantılı şarj cihazları kurmaya karar vermeden önce dikkate almaları gereken birçok faktör vardır. Elektrikli araç şarj planlarınızı başlatırken bu kararı veya başkalarını düşünüyorsanız, yardım etmek için buradayız.

Gilbarco Veeder-Root, 155 yılı aşkın süredir pazar lideri bir çözüm sağlayıcı ve mağaza ve benzin istasyonu sahipleri için güvenilir bir ortak olmuştur.

Kaynak; www.gilbarco.com