21.09.2020 İstanbul

İGA (İstanbul Grand Airport) ECC Binası Yakıt Tesisatı TORA İş birliği ile Yapıldı

Ülkemizin bayrak taşıyıcısı THY, İGA yerleşkesindeki teknik binalarında planlamış olduğu yakıt tesislerinde TORA’yı tercih etmiştir. Teknik binaların yapımı KALYON inşaat tarafından yürütülmektedir. TORA KALYON İnşaat uhdesinde yapımı devam eden bu bölümde teknik projelendirmeden, tesisat planlarına ve otomasyon sistemine kadar uçtan uca tüm altyapıyı pandemi döneminde hiçbir aksaklık yaşamadan planlanan sürede tamamlamıştır.

FAZ1 teknik binalar olarak adlandırılan C bölgesindeki enerji merkezi altyapısı; jeneratör yakıt tesisleri, yeraltı akaryakıt tankları ve yaklaşık 30 MW’lık bir jeneratör gücünü besleyecek şekilde tasarlanmıştır. Tasarım ve yapım kriterleri Havaalanı özel standartlarına göre üstün bir mühendislik anlayışı ve titizlikle yerine getirilmiş olup ülkemiz ve firmamız adına iftihar kaynağı olmuştur.

Bu süreçte önümüzde büyük bir engel olarak duran Covid-19 salgınına karşı almış olduğumuz tedbirler ve yüksek kalitedeki planlamalarımız ile hiçbir sorun yaşamadan tesisimizi hizmete aldık.

TORA kendi alanındaki üstün mühendislik anlayışını endüstrimizin diğer alanlarında ilerletmek amacı ile ilk uçuşunu İGA dan gerçekleştirmiştir.