26.04.2023 İstanbul

İstasyonlarda Breakaway Kullanımının Önemi

Breakaway, tabanca ile hortum arasında bulunan, sürücünün satış işlemi sona ermeden hareket etmesi durumunda bir kuvvete maruz kalan ve bu durumda koparak meydana gelebilecek can ve mal kayıplarını önleyen çok önemli bir emniyet ekipmanıdır.

İstasyonlar neden Elaflex breakaway kullanmalı?

Sürücülerin dalgınlık, unutkanlık gibi nedenlerden dolayı dispenser önünde yakıt alırken işlem bitmeden aracı hareket ettirmeleri gibi ihtimallerinden meydana gelecek kazaları önlemek için breakaway emniyet ekipmanı kullanılmalıdır. Elaflex breakaway tabanca ile hortum arasında bulunur ve bir çekme kuvvetine maruz kaldığında kopar. Bu çekme kuvveti genellikle 800 N ve 1500 N arasında değişir ve sürücünün dikkatsizce aracı hareket ettirmesi durumunda devreye girer.

Etki ettiği bazı avantajları şu başlıklar altında değerlendirebiliriz;

Güvenlik: Elaflex breakaway, herhangi bir kopma durumunda dispenser’ın devrilmemesini sağlar. Bu durumda hem sürücüyü hem de istasyon çalışanlarının güvende tutar.

Çevre Koruma: Elaflex breakaway çekme kuvvetine maruz kaldığında koparak yakıtı kesmesinden ötürü çevreye herhangi bir yakıt sızıntısı oluşmasını engeller. Dispenser devrilmesini de engelleyeceği için istasyon alanına ve çevresine herhangi bir yakıt sızıntısının oluşmasının önüne geçer.

Maliyet Etki Oranı: Elaflex breakaway, istasyon yapısında yüksek maliyetli kazaların önlenmesini sağlar. Yakıt kaybının da önüne geçeceği için hem yapı hem de ürün tarafında yaşanacak maliyet kaybını önler. İstasyonlarda emniyete dair her türlü sağladığı katkı ile genel olarak önemli bir fonksiyona sahiptir.

Sonuç olarak, Elaflex breakaway’lerin kullanımı, güvenlik, çevre koruma ve maliyet-etki oranı açısından önemlidir.

Bu cihazların kullanılması, yakıt transferi işlemlerinde güvenliği artırır ve olası kazaların önlenmesine yardımcı olur.