17.04.2020 İstanbul

İstasyonunuz COVID-19 Salgınına Karşı Hazır mı?

COVID-19 (Corona virüs) salgını esnasında zor koşullar altında hizmet vermeye devam eden akaryakıt istasyonları, bizlerin günlük ihtiyaçlarını sağlamakta olan marketlerin kargo araçlarını, bizlerin ulaşım sağladığı toplu taşıma araçlarını ve cansiperane mücadele veren sağlık çalışanlarını taşıyan servis ve ambulansları hareket halinde tutuyor.

Her ne kadar trafiğe çıkan araç sayısında azalmalar olsa da, akaryakıt ihtiyacı olan araçların sayısı da azımsanmayacak kadardır. Çeşitli iş kollarında, farklı ortamlarda kirlenen ellerin istasyonlarda temas noktası ise ne yazık ki ortaktır. Hem ön saha personellerinin hizmet verdiği hem de self servis dispenserlerin bulunduğu akaryakıt istasyonlarında el temasının en çok yapıldığı noktalar kuşkusuz ki yazarkasalar, akaryakıt dispenseri (akaryakıt pompası) tuş takımları, tabanca ve hortumlarıdır.

Eldiven kullanımı bu noktada önem kazanıyor. Sürekli eldiven kullanımı ile ilgili yetkililerden olumlu ve olumsuz öneriler de gelmeye devam ediyor. Bu noktada uzmanlar yalnızca temas öncesinde eldiven kullanımının faydalarında birleşiyor.

Peki korona virüsten korunalım derken parlama riskinden haberdar mıyız?

Bildiğimiz üzere akaryakıt parlayıcı ve tehlikeli bir kimyasaldır. Bir parlama durumu için ihtiyaç olan oksijen, parlayıcı kimyasal (akaryakıt) ve enerji kaynağı (statik elektriktir). Akaryakıt dolumu esnasında oksijen havada, akaryakıt buharı ise dolum noktası yakınında mevcuttur.

Peki eksik kalan enerji kaynağı nerededir?

Parlama ihtiyaç olan enerji standart eldiven kullanımıyla sürekli birikmektedir. Ve uygun ilk koşulda parlama ile karşı karşıya kalınabilecektir.

Kullan at eldivenlerin kullanım sayısı da düşünüldüğünde, çevresel anlamda da bir atık yükü oluşturulduğu düşünülmelidir.

Bu noktada GRIPHERO, Anti statik ve biyolojik olarak parçalanabilir eldivenler tüm bu riskleri ve sorunları çözerek hayatımıza girmek için Türkiye’ye geliyor.

Bu zor pandemi günlerinin bir an önce hayatımızdan çıkmasını diliyoruz.