13.04.2020 İstanbul

SELF SERVİS ARAÇ YIKAMA MAKİNELERİN DE EL HİJYENİ NASIL SAĞLANIR?

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını bizlere bir kez daha hatırlattı ki kişisel hijyen, salgın hastalıklara yakalanma ve yayılmasında büyük önem taşımaktadır. Hem kendimizin hem de çevremizdeki kişilerin sağlığı için ortak kullanım alanlarında daha dikkatli olmalıyız.

Akaryakıt istasyonları içerisinde bulunan akaryakıt pompası tabancaları, market, wc ve self servis araç yıkama makineleri ortak kullanım alanları içerisinde temasın en fazla bulunduğu yerlerdir. Bu noktalar, Dünya’daki bulaşıcı ve tehlikeli organizmaların çok fazla kontamine olabileceği yüzeyler arasındadır.
Hem ön saha personellerinin hizmet verdiği hem de self servis araç yıkama makinelerinin bulunduğu akaryakıt istasyonlarında el temasının en çok olduğu noktalardan biri araç yıkama makineleri tabancaları ve makineye ait kontrol panelleridir.

Virüsün yayılmasını önlemenin en etkili yolu, ilk etapta teması önlemektir. Teması önlemek için araç yıkama makinesi tabancası ya da kontrol paneli gibi el temasının en çok olduğu noktalarda el koruması sağlamaktır.
Kullan at eldivenlerin kullanım sayısı da düşünüldüğünde, çevresel anlamda da bir atık yükü oluşturulduğu düşünülmelidir.
Bu noktada GRIPHERO, Anti statik ve biyolojik olarak parçalanabilir eldivenler tüm bu riskleri ve sorunları çözerek hayatımıza girmek için Türkiye’ye geliyor.