11.08.2016 İstanbul

SST Çevresel Sensörleri Kirliliği Oluşma Aşamasında Algılıyor

Tora Çevresel Hizmetler Müdürü Serkan İktü, Atex onaylı SST Çevresel Sensörler ile ilgili soruları yanıtladı.

  • SST ile yapılan Distribütörlük Anlaşması neticesinde, hidrokarbon ve türevlerini algılayan, ATEX onaylı çevresel sensörleri Türkiye’de uygulamaya başlayacaksınız. Bu ürünle ilgili ayrıntıları alabilir miyiz?

SST Çevresel Sensörler ile müşterilerimize, akaryakıt gibi hidrokarbon türevlerinden kaynaklı kirlilik riski olan işletmelerde 7/24 sürekli kontrol sağlamayı hedefliyoruz.

SST Çevresel Sensörler TS EN 13160 Tank Sızıntı Tespit Sistemleri Standardı – Sınıf 5’e uygun bir kaçak algılama sistemidir. SST – Smart Sensor Technology firması İspanya merkezli bir mühendislik firması olup, 2015 rakamları ile 50.000’in üzerinde günlük sensör kontrolü ile alanında liderdir.

Status Scientific Gaz Algılama Sistemleri, Veeder Root PLLD Basınçlı Hat Sızıntı, Thomas (Class 1) ve GOK (Class 2) Cidar arası Sızıntı Tespit Sistemleri gibi Alarm Merkezi’mizde yapılan anlık kontroller ve alarm yönetimi hizmet ağına SST gibi güvenilir bir ürünü katarak hizmetlerimi sürdürülebilirlik koşullarında müşterilerimizin ihtiyaçlarını TORA güvencesinde karşılamayı planlıyoruz.

  • SST Çevresel Sensörler kullanıcılarına ne tür avantajlar sağlayacak?

Ülkemizde başta “Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik” olmak üzere, toprak ve yeraltı sularının korunması ile ilgili birçok yönetmelik yürürlüğe girmiştir. Bildiğiniz üzere, kirliliğin giderilme maliyetleri, kirlilik boyutuna göre işletmelerin kapanmasına neden olabilecek boyutlara çıkmaktadır. Hem maliyetler hem de çevre koruma yaklaşımları göz önüne alındığında, tüm bu düzenlemelerde mantıklı ve genel yaklaşım, kirliliğin oluşmadan önce kaynağında önlenmesidir.

Bu noktada, SST ile müşterilerimize sağlayacağımız en önemli avantaj, kirliliğin oluşma aşamasında algılanarak müşterilerimizin kirlilik sebebiyle oluşacak maliyetlerden korunmasını sağlamaktır.

SST’nin bir diğer avantajı ise uygulama esnasında ek inşaat maliyetleri ortaya çıkarmamasıdır. Kablosuz haberleşme sağladığı için beton kesim, kablo döşeme maliyetleri ortadan kalkmaktadır.

Bir ekipmanın görevini yerine getirirken herhangi bir kazaya neden olmaması, o ekipmanın işlevselliği kadar önemlidir. SST’nin ATEX sertifikası da akaryakıt buharı gibi patlayıcı ortamlarda güvenle kullanılabileceğinin kanıtıdır.

  • Bu ürünün kullanım alanları nereler olacak?

Başta rafineriler, havalimanları ve akaryakıt istasyonları olmak üzere, akaryakıt gibi hidrokarbonlar ve türevlerinden ötürü oluşabilecek kirlilik riski bulunan, hidrokarbon türevlerinin depolandığı, işlem gördüğü ve satışının yapıldığı tüm işletmelerde kullanılması mümkündür.

  • Ürünün tesise kurulumunu ne kadar sürede tamamlayabiliyorsunuz?

Daha önce bahsettiğim üzere, inşaat ve kablolama ihtiyacı bulunmamaktadır. Bir sensörün gözlem kuyusu veya sınırlı bir hacme yerleştirilmesi 10 dakikadan kısa sürmektedir. Tesisin büyüklüğüne göre bu süreyi baz alarak hesaplamalar yapmak mümkündür.

  • Daha sonrası için müşterileriniz ürünle ilgili bir sorun yaşadığında teknik hizmet veriyor musunuz?

Satışını yaptığımız her ürün gibi SST için de tüm kaynaklarımızla en kısa sürede teknik destek vermekteyiz.

TORA, Türkiye genelinde 30’u aşkın bölge servisi ve TORA Destek Merkez ekipleriyle hizmet vermektedir. 7/24 hizmet veren Çağrı Merkezi’ne müşterilerin ulaşma süresi ise 16 saniyenin altındadır.

  • Ürünle ilgili müşterilerinizden sipariş almaya başladınız mı?

Bilindiği üzere, TORA “Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik” kapsamında, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Yeterlilik Belgesi almış kuruluşlardan  biridir. Bu kapsamda toprak kirliliğinin tespiti, raporlanması, kirliliğin temizlenmesi, iyileştirilmesi gibi konularda hizmet vermektedir.

İlk siparişten öte, TORA ürünle ilgili ilk uygulamayı bu konuda hizmet verdiği, kirlilik tespit edilemeyen bir işletmede gerçekleştirmiştir. Yeraltı depolama tanklarının içerisinde bulunan sızdırmaz havuza ait gözlem kuyularına yerleştirilen sensörler ile müşterimiz kirlilik oluşmadan haberdar olacak ve olası toprak kirliliği ve temizlenmesi için gerekecek maliyetten korunmuş olacaktır.

  • TORA olarak bir ürünü Türkiye pazarına sokmaya nasıl karar veriyorsunuz? Ne tür gözlemler yapıyorsunuz?

TORA olarak öncelikli olarak müşterilerimizin sesini dinliyoruz. Arıca pazar araştırmaları ile sektöründe lider firmalar ve ürünlerini buluyoruz. Bu lider firmaların bizlerle temasa geçtiği durumlar da söz konusu olmaktadır. Neticede müşteri ihtiyaçlarını baz alarak, piyasaya en uygun, en kaliteli ürünü arz etmeye önem gösteriyoruz. TORA olarak 18 yıllık bir marka değerimiz var ve müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılarayak bu değeri daha da yükseltmek hedefiyle hareket ediyoruz.

Çevre alanındaki tüm ürün ve hizmetlerimiz ve çevre mevzuatı ile ilgili tüm gelişmelere www.toracevre.com adresinden ulaşabilirsiniz.