20.08.2021 İstanbul

Taşma Kovası Vakum Test Ekipmanı Nedir, Ne İşe Yarar?

Akaryakıt istasyonlarında dolum noktalarındaki taşma önleyici kovalar yakıt taşmalarına ve dökülmelerine karşı önlem olarak montaj edilmektedir. Bu sebepten ötürü yukarıda görülen resimdeki iç yapısı , çerçevesi ve bağlantı elemanları sızdırmaz olmak durumundadır. Yakıta ve hava koşularına maruz kalan taşma kovaları zamanla bozulmaya ve genellikle gözden kaçan bir sızıntı kaynağı haline gelmesine neden olabilir.

Ayrıca 2021 itibari ile hayatımız giren zorunluluk olan Faz 1 ve Faz 2 buhar geri dönüşüm sistemlerinde benzin buharının atmosfere yayılımını engellemek için kurulan diğer sistemlerin yanında taşma kovalarının da sızdırmaz olması önem kazanmaktadır. Bu önemli ekipmanın aynı zamanda buhar sızdırmaz olması gerekmektedir. Bu durum motorin ürünlerinde de aynı standartlarla korunmalıdır.

İmalatını yaptığımız vakum test ekipmanımızla taşma kovalarının doğru çalıştığının tespitini yapar.

Bu çözüm sayesinde çoğu durumda gözden kaçan sızıntılar tespit edilmemektedir. Yukarıda görülen içi körük yapısı, sifon bağlantıları, rıser boru , kep ve adaptör bağlantıları da test edilmiş olmaktadır.

Herhangi tehlikeli bir atık üretmez ve istasyonun çalışma yapılan taşma kovasının bağlı olduğu tankın satışa durdurulmasına ihtiyaç yoktur.

Bağlantı ekipmanlarında tespit edilen sızdırmazlık tespitinde iyileştirme sonrası test tekrarı yapılabilir.

Taşma kovasında yapısal olarak tespit edilen kırık veya çatlaklar varsa değişimi olarak çözülmelidir.

Kısa süreli hazırlık sonrası ve test sonucunda vakum test ekipmanımız sayesinde gözden kaçan yakıt dökülmelerinin ve buhar sızıntılarının tespiti yapılmaktadır. Özel yenilikçi bir çözüm sağlayan bu yöntem uygulanabilirliği ve efektif olması ile de sektöre katkı sunmaya hazırdır.