23.06.2020 İstanbul

Teknolojinin hayatımızdaki önemi nedir?

Teknoloji, insanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

Teknolojinin geçmişten günümüze kadar insan yaşamına birçok faydaları olmuştur. İnsanlar bilimsel araştırmaları insanların doğası gereği merak edip sorgulamaları sonucu yaptıkları çalışmalarla meydana getirirler.
Teknoloji, bilimin teknik yönden ilerlemesidir. İnsan aklını ve hayatını güçlendirmek için sürekli gelişmektedir. Teknolojinin geçmişten bugüne kadar birçok olumlu katkıları olmuştur.
Bu noktada, teknoloji hayatımızın neredeyse tüm yönlerine dahil edilir. Bu tüm endüstriler için geçerlidir ve oto yıkama endüstrisi de bu akışa tüm yönleriyle dahildir.
Bir araç yıkama makinası distribütör firması ve araç yıkama takip otomasyon kurucu firması olarak söylemek isteriz ki, şu ana kadar operasyonel faaliyetlerinizde doğru adımları uygulamadıysanız, büyük olasılıkla sürekli değişen ve gelişen teknolojiye yetişmek için mücadele ediyorsunuz.
Çünkü günümüzde, teknolojinin tüm sektörlerde uygulanması, zirvede kalmak için daha kritik hale gelmiştir.
Oto yıkama ortamlarında dijital çözümler uygulamak için birçok neden vardır. Ekipman arızalandığında veya çalışmama süresi yaşadığında, bu durum iş kaybına ve son derece yüksek bakım maliyetlerine neden olur. Bu nedenle, araç yıkama işleminde sorunsuz işlemlerin sağlanması çok önemlidir.
Bir araç yıkama tesisine sahip olmak kolay bir iş değildir, bu nedenle hem müşteri memnuniyetini düşünmek zorundasınız hem de, oluşabilecek türlü arızalardan ve ön göremediğiniz oluşumlardan korunarak tasarruf yapmak zorundasınız.
Ne yazık ki, araç yıkama tesisiniz, tüm ekipmanları ile düzgün çalışmadığı durumda hizmetinizde aksamalarla karşılaşabilirsiniz.

Tora olarak, hem Washtec Araç yıkama makinaları hem de 4 yılı aşkın Yıkama Otomasyon yazılımları tecrübemizle, ToraWash araç yıkama takip otomasyon sistemlerimizde kullanılan, IoT (Internet of Things (Nesnelerin İnterneti )) teknolojisi hakkında bilmediğiniz ve ilginizi çekebilecek operasyonel faaliyetlerimizi sunmak isteriz.
Örneğin; Washtec Araç yıkama makinalarının en temel özelliklerinden biri olan anti-frezee prosesi ile kış aylarında makinanızı CP0 yada CP1 kontrol ünitelerinden otomatik olarak belli bir sıcaklık değerine set edildiğinde, makineye giden bu haberleşme teknolojisi ile tesisatın içerisinde bulunan su ve kimyasalları otomatik olarak tahliye edilir ve makinanız artık koruma altında olur. Bu su kütleleri donduğunda tesisata zarar vereceğinden çok önemli bir fonksiyondur.
Ayrıca, IoT ve otomasyonun araç yıkama sistemlerine entegre edilmesi arızaları ve ekipman kayıplarını azaltır. Bu sistemler, işletme sahiplerine ve operatörlere, sistemde hasar meydana gelmeden önce gerekli önlemleri almak ve bilgi verilmesini sağlar.
Oto yıkama endüstrisinde teknoloji kullanımı artmıştır. İşletme sahipleri artık ekipman durumunu görüntülemek ve deneyimlerini ihtiyaçlarına göre özelleştirmek için mobil cihazlarını kullanıyor. Bu da, işletme sahiplerinin arıza meydana gelmeden önce hareket etmelerini sağlıyor ve iş zamanlarından ve cirolarından tasarruf sağlıyor.
Professional CarWashing & Detailing web sitesindeki bir habere göre, Sonny’nin The CarWash Fabrikası’ndan Robert Andre şunları söyledi: “İnsanlar teknoloji ‘yi araştırmaya ve kullanmaya istekliyse, işlerini daha kolay ve verimli hale getirmeye yardımcı olabilir.” IoT ve otomatik sistemleri benimsemek işinizi korumaya ve operasyonlarınızı yürütmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.
Torawash Yıkama otomasyon takibi ile bizlerde sizlerin işlerinizi kolaylaştırmak istiyoruz.
Bu sayede, yıkama sayılarınızı takip edebilir, su ve elektrik sarfiyatlarınızı gözlemleyebileceksiniz. Tabi bunların yanı sıra, Tora help desk her türlü teknik destek için sizin yanınızda olacak.

İşletme sahipleri hiç bu kadar bağlantılı olmamış ve tesislerinin performansının farkında olmamıştır. Artık bir zamanlar elde edilemeyen verilere erişebiliyorlar. IoT ve otomasyon riski azaltırken operasyonel verimliliği ve karlılığı artırır.

İşinizi kolaylaştımak ister misiniz? ToraWash  ile çözümümüz hakkında bilgi için  : info@tora.com.tr dan  bize ulaşabilirsiniz.