13.05.2022 İstanbul

Token ve Petrol Ofisi Türkiye’nin ilk yeni nesil pompa yazar kasa uygulamasını başlattı

Gelir İdaresi Başkanlığının yayınladığı 527 no’lu Tebliğ sonrası akaryakıt istasyonlarında kullanımına kara verilen Yeni Nesil Akaryakıt Pompa Ödeme Kaydedici Cihazların  ilk saha montaj ve uygulaması BEKO marka ürünler ile başladı. Bununla bilirlikte yeni nesil ödeme teknolojileri alanında Koç topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren TOKEN ve TORA arasında yapılan iş birliği sonrası TORA yetkili bir satış noktası olurken ayrıca tüm Türkiye’de Beko marka yeni nesil yazarkasaların montaj ve devreye alma  işlemlerinin de TORA tarafından yapılmasına karar verildi.

Bu çerçevede yapılan ilk montaj ve uygulamalar akaryakıt sektöründe oldukça ses getirmesinin yanı sıra yazılı basında da yer aldı;

ANKARA (AA)  haberine göre de, Petrol Ofisi’nin Göztepe’deki istasyonunda Koç Topluluğu şirketi Token Finansal Teknolojiler tarafından geliştirilen yeni nesil pompa yazar kasa Beko 1000 TR’nin ilk uygulaması kullanılmaya başlandı.

Petrol Ofisi’nin Göztepe’deki istasyonunda Koç Topluluğu şirketi Token Finansal Teknolojiler tarafından geliştirilen yeni nesil pompa yazar kasa Beko 1000 TR’nin ilk uygulaması kullanılmaya başlandı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2023 yılı sonuna kadar akaryakıt istasyonlarında bulunan mevcut tüm pompa yazar kasaların kademeli olarak yeni nesil pompa yazar kasalarla değiştirilmesi zorunlu hale geldi.

Söz konusu karar sonrası çalışmalarını hızlandıran ve onay sürecini tamamlayan ilk şirket olan Token, Petrol Ofisi ile ilk uygulamayı gerçekleştirdi. Token tarafından geliştirilen yeni nesil pompa yazar kasa Beko 1000 TR’nin ilk uygulaması Petrol Ofisi’nin Göztepe’deki istasyonunda yapıldı.

Beko 1000 TR’nin Türkiye’nin ilk entegre POS özelliğine sahip pompa yazar kasası olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘Beko 1000 TR, opsiyonel olarak pompa yanında da ödeme almaya imkan sağlıyor. Pompa yanında temassız ödeme yapılabilmesi, müşteriye büyük bir kolaylık sağlarken satış sürecini hızlandırmasıyla istasyondaki yoğunluğu önlüyor. Token ekipleri tarafından geliştirilen bulut tabanlı TokenX yazılımını içeren Beko 1000 TR Pompa Yazar Kasa ve Beko 400 TR Android POS ile market içerisindeki ödeme deneyimini de iyileştiriyor. Plaka ve tutar bilgisini 400 TR ekranına otomatik olarak aktaran sistem sayesinde manuel giriş yapılmasına gerek kalmıyor, hatalı girişler engelleniyor ve işlemler hızlanıyor. Yazılımı ile istasyonu tek ekrandan yönetme kolaylığı sağlayan ürün, web paneli üzerinden tüm raporlama ve iş yönetiminin yanında uzaktan vardiya yönetimine imkan tanıyor; plaka, tarih, satış, miktar, ödeme türü bazlı raporlar alınabiliyor ve tüm satış işlemlerini anlık ve otomatik olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na raporlanıyor. Android 9.0 işletim sistemine sahip Beko 1000 TR, 700 bin yazar kasa pos cihazını yöneten güvenli sunucu altyapısı, enerji sektörü özelinde hazırlanan bulut servisleri ve entegrasyon yazılımları ile de fark yaratıyor. Tüm pompalar ve EPDK lisanslı otomasyon sistemleri ile uyumlu çalışabilen Beko 1000 TR, 7 inç geniş dokunmatik ekranı ve yardımcı tuşları ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Şık alüminyum dış kasası ile -30 / +55 derece arası ısılarda çalışabilen Beko 1000 TR’nin, her türlü yağış ve darbelere karşı dayanıklılığı IP54 ve IK08 sertifikaları ile de tescilli.’