13.08.2022 İstanbul

TORA Bakım’ın sürdürülebilirlik adımları

Çevre duyarlılığını çalışmalarında ön planda tutan TORA, Bakım alanındaki çalışmalarında da bu süreçleri devam ettiriyor. TORA’nın, bp Türkiye iş ortaklığı ile hayat bulan projesinde, istasyon bakımlarındaki kâğıt belgeleri dijital ortama taşımayı başardı.

bp Türkiye, en temel değerlerinden sürdürülebilirlik ve çevreye saygıyı, iş ortaklarıyla birlikte büyüten bir yaklaşımla istasyon bakımlarını fidana dönüştüren sürdürülebilirlik projesini TORA ile hayata geçirdi. Kâğıt tüketimini ve israfını önleyen proje kapsamında Orman Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen fidan bağışı ile daha çok ağaç yetişmesine katkı sağlanıyor.

TORA Bakım Müdürü Gökhan Çelik; ‘’Dijitalleşmeyi tüm iş kollarında yoğun bir şekilde kullanmaya devam eden TORA, yeniliklerine bir yenisini eklemiş oldu. Tüm bakım formlarında QR uygulamasını hayata geçirerek kağıt tüketiminin azaltılmasını hedefledik. Kağıt tüketiminden elde edilen tasarruf ise geleceğimiz olan topraklarla fidan olarak buluşuyor.”

bp ile ortak yürütülen ve hayata geçirilen bu proje ile kağıttan %70’lik tasarruf hedeflenmektedir. Bu projenin diğer bir kolu olarak da Orman Genel Müdürlüğüne her bp istasyonu için fidan bağışı gerçekleştirildi. Bu şekilde tüm istasyonların da parçası olduğu bir proje haline gelmiş oldu.’’ dedi.

Hayata geçen bu anlamlı çalışmada emeği olan bp Türkiye Bakım Ekibi ve TORA çalışanlarına teşekkürlerini sunan bp Türkiye Perakende Akaryakıt Operasyon Direktörü Ersin Akmanoğlu, açıklamasında “Net sıfır hedefleri olan bir dünya markası olarak tüm çalışmalarımızda sürdürülebilirliği önemsiyoruz. Sürdürülebilirliği Net Sıfır stratejimizin gerçekleştirilmesinin temeli olarak görüyoruz. bp’nin sürdürülebilirlik çerçevesini, paydaşlarımızla birlikte iş yapış şekillerimizin tamamına yansıtıyoruz. Değerli iş ortağımız TORA’nın destekleri ile hayat bulan bu çalışma tam da bu sebeple içinde barındırdığı iyi niyet ve daha iyi bir dünya yaklaşımıyla daha da değer kazanıyor. Misafirlerimize dünya standartlarında ürün ve hizmet kalitesini sunduğumuz istasyonlarımızda özenle uyguladığımız sağlık, emniyet ve çevre ilkelerimiz ile hareket ederek, sektörümüze öncülük ettiğimiz, bu ve bunun gibi projelerle de örnek olduğumuz için mutluyuz” dedi.