24.06.2021 Bursa

Tora Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi

Arc Tora Bursa Bölge Servisi

TORA, temsilcisi ve çözüm ortağı olduğu dünyanın önde gelen firmaların “Avrupa Yükleniciler” listesinde yer almanın yanı sıra Türkiye’deki güçlü servis ağıyla da faaliyetlerine devam etmektedir. Gelin, Bursa Bölge Servisi Arc Akaryakıtı birlikte tanıyalım;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Ramazan DÖNMEZ, 01.02.1979 tarihli Sakarya doğumluyum.  İlkokul ve lise öğrenim sürecimi Sakarya’da tamamladıktan sonra bir şekilde kendimi bu işin içerisinde buldum. Çırak olarak 20 yaşında başladım bu işe. Makul sayılabilecek bir zamanda da işi öğrendim diyebilirim. Daha sonra kendim bir şeyler yapmaya çalıştım. Oldukça zor ve meşakkatli bir süreçten sonra kendi şirketimi kurabildim. Şimdi 6 kişilik ekibimle birlikte hizmet vermekteyiz. İş haricinde iki erkek çocuk babasıyım. İşten arta kalan zamanlarda evde onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Sosyal yaşantımı iş hayatımın tam aksine dingin, sakin bir şekilde geçirmeye gayret gösteriyorum.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

2010 yılında istasyon servisi olarak başladık hizmetlerimize. O yıllarda ekip olarak bu kadar kalabalık değildik ve haliyle gelen işler de sınırlıydı. Daha sonra sektörde yerimizi belirleyip kaliteden ödün vermeyerek işimizi hakkıyla yaptığımız için sektörde güven ortamı oluşturduk. Haliyle yıllar geçtikçe hem iş olarak hem de ekip olarak kalabalıklaştık. Beş saha çalışanım ve ben hala işlerimize her gün yeni bir şeyler öğrenerek ve kendimizi sürekli yenileyerek devam etmekteyiz. Bu arada şunu da belirtmek isterim. Bizim işimiz ekip işi ve ben bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Her biri işini seven, sahada hiçbir konuda bana sıkıntı çıkarmayan, müşteri memnuniyeti hat safhada olan insanlar. Buradan onlara da çok teşekkür etmek isterim.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tora ile kuruluşundan beri uzun yıllardır nadir de olsa ticari ilişkimiz hep vardı. Son yıllarda bunu resmi olarak devam ettirme kararıyla birlikte ticari ilişkilerimizi daha da güçlendirdik. Tora Bursa Bölge Servisi olduk.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

Tora’ nın dinamik iş yapısı sayesinde, kendimizi zorlayarak hem daha aktif hem de daha gelişime açık bir düşünce ve bakış açısı içinde olduğumuzu hissetmekteyiz. Kısaca kendinizi bilgi açısından devamlı olarak güncelleme zorunluluğunda hissediyorsunuz. Bu da bize ve işimize oldukça olumlu yansıyor.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapabiliriz?

SEÇ Biriminin bu konudaki hassasiyetine güveniyorum. Sahadaki olası iş kazalarını önlemek için TORA SEÇ Biriminin ne kadar doğru adımlar attığını görmekteyiz. Bizim sektörden çoğu insan SEÇ sürecinde oldukça sıkıntı çekebiliyor. Ama sizinle yani TORA ile ilerleyen bu süreçte her şey nizamına uygun ilerlemekte ve sıkıntısız bir şekilde süreci tamamlayabiliyoruz. Bu konuda ‘’şunu yapabilirsiniz’’ diyebileceğim bir şey yok zaten her şey olması gerektiği gibi. Başta da dediğim gibi gayet memnunuz.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

İstanbul’a yakın olmamız iyi taraflarından bir tanesi. Çünkü teklif ve çalışmalarda rakiplerimizi artırmakta. Bu durum ise bizleri aktif ve dinamik tutmaktadır.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Önceliği SEÇ olan kaliteli ve iyi hizmet veren bir kuruluş olarak bilinmekte.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Kullanıcılar memnun, nadiren servis çağırılmakta.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

Yapılan işlerde, doğruluğun her zaman kazanacağı inancı ile işimizi yapmaktayız. Zaten ne iş olursa olsun bu sadece bizim sektör için değil bütün sektörler için geçerli olmalı. İşini dürüstçe yapan her insan başarıyı da yanında getiriyor. Bunu bir şekilde yıllarca şahit olduğum olaylardan ve tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum. Dürüstlük taviz veremeyeceğimiz en önemli prensibimizdir.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Satış sonrası işlemler bizleri zaman zaman zorlamakta. Nedeni ise profil olarak çok farklı insanlarla yollarımız kesişebiliyor. İletişimde problemler yaşayabiliyoruz. Neyse ki müşteri memnuniyetimizden taviz vermeden halledebiliyoruz. Fakat başta da belirttiğim gibi bu süreç bizi biraz zorluyor. Daha sonra tahsilat kısmında bazı sıkıntılar olabiliyor. İş yapılıyor ama belirlenen ödeme sürelerinde tahsilat yapılamadığı durumlar oluyor maalesef. Bu da bizi işin finans kısmında biraz zorlayabiliyor.