24.09.2021 Denizli

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

ATESAN Tora Denizli Bölge Servisi

Tora Denizli Bölge Servisi kurucusu Mehmet Altun, TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız sorusuna; ‘‘TORA ile çalışmak kendimizi daha güvende hissettiriyor. Arkamızda TORA’nın olduğunu bilmek güzel bir duygu.’’ şeklinde yanıtladı.

ATESAN Tora Denizli Bölge Servisine sorular sorduk, bize kendilerinden bahsettiler;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Mehmet Altun, 1976 yılında Denizli Acıpayam’da doğdum. İlkokulu, Acıpayam Çakır Köyünde okudum. Bir çocuk babasıyım.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

Akaryakıt sektörüne, köyümüzde bu işi yapmakta olan komşumuz sayesinde 1998 yılında askerden gelince başladım. 2000 yılında kendi iş yerimi Afyon’da açtım ve 2001 yılında kardeşim Musa Altun’u yanıma ortak olarak alıp Denizli’de LPG sektöründe hizmet vermeye başladık. İlerleyen yıllarda akaryakıt işlerine de girdik. Bugün 4 ekiple aktif olarak sahada akaryakıt ve  LPG hizmeti vermeye devam etmekteyiz.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

TORA ismini istasyonlardan sıkça duymaktaydık. İlk olarak TORA’dan Metin Özen ile tanıştık. 2011 yılında da TORA bölge servisi olmak nasip oldu.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

TORA ile çalışmak kendimizi daha güvende hissettiriyor. Arkamızda TORA’nın olduğunu bilmek güzel bir duygu.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

İş kazalarını önlemek, sıfır kaza hedefine ulaşmak için gerekli önlemler alınmakta ve kontrolleri sağlanmaktadır. Eksiklikler yerinde giderilip ivedi bir şekilde aksiyon alınmakta. SEÇ departmanındaki arkadaşların hepsine özverili çalışmalarından ve bize yardımlarından

dolayı çok teşekkür ediyorum.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Denizli küçük ve arada kalan bir şehir olduğu için sektör olarak potansiyeli düşüktür. Komşu iller çok yakın konumda. Bu durum bazen avantaj bazen de dezavantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Genel anlamda iyi bilinen ve güvenilir bir firma. Kaliteli iş yapan, yaptığı işin arkasında sonuna kadar duran firma olarak bilinmektedir.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco kullanıcıları arıza sayılarının çok az olmasından dolayı memnunlar. Bize karşı da olumlu yaklaşmaktadırlar. Bazen bu pompa servis ihtiyacı bizleri aç bırakabilir çünkü hiç bozulmuyor diye tercih ediliyor.

 Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

İşimizin ve sözümüzün arkasında durabilmek. Bize güvenen kimselerin güvenini boşa çıkartmamak.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Satış ve pazarlama zorlu bir süreç. Piyasa koşulları ve maliyet kalemleri göz önüne alındığında sektörün giderek fiyata odaklı bakışının artması işimizde daha fazla çaba sarf etmemize sebep oluyor. Sahada kullanılan uygun ve kalitesiz ürünler yüzünden her geçen gün fiyat baskısı artmaktadır. Her ne kadar izah etsek de zaman zaman başarılı olamıyoruz.

Son Olarak Eklemek Veya Dile Getirmek İstediğiniz Bir Konu Var Mıdır?

Bize böyle bir fırsat verip dinledikleri için TORA’ ya teşekkür ederiz. Hep beraber daha uzun seneler çalışmak dileğiyle…