28.10.2021 Samsun

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

ESS Otomasyon Tora Samsun Bölge Servisi

Tora Samsun Bölge Servisi kurucularına, TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız sorusunu sorduk; ‘’TORA, sektörde kalite ve güvenin sembolü olan bir firmadır. Biz de bu kaliteli ve güvenli imajın içinde hizmet verdiğimiz için mutluyuz.’’ şeklinde yanıtladılar.

Gelin ESS Otomasyon Tora Samsun Bölge Servisini yakından tanıyalım;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Hasan Esen, 1970 senesinde Kayseri’de doğdum. 93 yılında sektöre giriş yaptım. Edinmiş olduğumuz tecrübe ve birikimler doğrultunsa 2014 yılında kendi iş yerimi açtım.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

Sektörde bulunan çeşitli otomasyon ve pompa firmalarının bayiliklerini yaptık. Geçmişten gelen tecrübelerimizle ekibimizi genişleterek altyapı, anahtar teslim inşaat ve tadilat işlerine başladık.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

TORA, bölgede yaptığımız hizmetlerin kalitesinden haberdar oldu. Böylelikle yollarımız kesişti. Sektörün lider firmasının bölge temsilcisi olmak bize ayrı bir güven ve azim kattı.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

TORA, sektörde kalite ve güvenin sembolü olan bir firmadır. Biz de bu kaliteli ve güvenli imajın içinde hizmet verdiğimiz için mutluyuz.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

TORA, SEÇ konusunda, her konuda olduğu gibi lider ve taviz vermeyen bir firmadır. Bizim için de TORA’nın öngördüğü SEÇ kurallarına göre çalışmak işimizde kalite ve güvenliği artırıyor. Sektördeki gereksinimleri görerek tedbirler alıyorlar, bize de bu kuralları benimsetiyorlar.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Tehlikeli bir sektöre hizmet verdiğimiz için zaten kolaylık olmaması doğaldır. Yaptığımız her iş özen ve titizlikle yapılması gerektiği için bizde bütün işler zorludur. Karadeniz insanı yapısı gereği biraz tez canlı bu yüzden işlerinin pratik ve çabuk çözümlenmesini istiyor. Bu da çalışma ve SEÇ kurallarının gerekliliğini değerli müşterilerimize tekrar hatırlatmamız yönünde bizleri zorluyor.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Başta da söylediğimiz gibi TORA; kalite, güven ve çözüm ortaklığında bölgemizde lider bir firma olarak görülüyor.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco kaliteli ve sağlam bir pompa olduğu için akaryakıt ve elektrik altyapısı düzgün yapıldığında uzun yıllar sorun çıkarmadan çalışan bir pompadır. Bu sebeple istasyonlara pompa servisi çok az verilmektedir.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

Bir dürüstlük, iki kalite, üç şeffaflık ve en önemlisi SEÇ kurallarından taviz vermeden çalışmak.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

7/24 hizmet veren bir sektördeyiz bu yüzden her saat çalışamasak bile telefonun diğer ucunda bulunmak zorundayız. Bayram ve özel günlerde de hizmet vermek bizim süreçlerimizdendir.

Son olarak eklemek veya dile getirmek istediğiniz bir konu var mıdır?

Birçok yatırımlarla kurduğumuz ve eğitimli personellerle çalışmak zorunda olduğumuz bir sektörde, biz her türlü sektörel ve yasal koşuları yerine getiriyoruz. Maalesef her hangi bir bayiliği, yetki belgesi, eğitimleri bulunmayan firma ve ya kişilerin hiçbir maliyeti olmadan hala sektörde iş yapmalarını haksızlık olarak görüyoruz. Dağıtım şirketlerinin ve ilgili kurumların bu konuya hassasiyet göstermesini istiyorum.