21.10.2021 Kastamonu

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

HM TEKNİK Tora Kastamonu Bölge Servisi

Tora Kastamonu Bölge Servisi kurucularına, TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız sorusunu sorduk; ‘’Sektörde daha önceleri yapmış olduğumuz çalışmalarda güvenlik tedbirlerini kendi bildiğimiz kadarıyla uyguluyorduk. Ancak TORA ile yapılan bayilik sözleşmesi sonrası aldığımız eğitimler neticesinde, emniyetli çalışma açısından eksiklerimizin olduğunu gördük. TORA sayesinde bu eksiklikleri giderdik ve artık sahada çok daha güvenli ve emniyetli şekilde çalışıyoruz.’’ şeklinde yanıtladılar.

Gelin HM TEKNİK Tora Kastamonu Bölge Servisini yakından tanıyalım;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Hüseyin Yanık ve Muharrem Demircioğlu olarak isimlerimizin baş harflerini taşıyan HM Teknik, Eylül 2020 tarihinde faaliyete açıldı. Akaryakıt ve otomasyon sektöründe geçirmiş olduğumuz 10 yılın sonrasında TORA gibi dev bir firma ile çalışmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

Yıllardır akaryakıt istasyonları, resmi daireler ve şantiyelerde sta

ndart ve özel projelere imza attık. Müşterilerin istasyonları için tüm gereksinimlerini yerine getirdik. Karşılıklı güven ortamını kurduk. TORA bayisi olmamızla beraber bu güven daha güçlü hale geldi.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bayilik talebimiz sonrası TORA tarafından hızlı bir dönüş sağlandı ve

başvurumuza olumlu bir şekilde yanıt verildi. Bayi olma sürecimiz gayet hızlı şekilde ilerledi. Bu süreçte gerekli eğitimler ve ekipmanlar hususunda TORA bölge sorumlusu, eğitim birim görevlileri ve SEÇ departmanı uzmanları bizlere son derece yardımcı oldular.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

Sektörde daha önceleri yapmış olduğumuz çalışmalarda güvenlik tedbirlerini kendi bildiğimiz kadarıyla uyguluyorduk. Ancak TORA ile yapılan bayilik sözleşmesi sonrası aldığımız eğitimler neticesinde, emniyetli çalışma açısından eksiklerimizin olduğunu gördük. TORA sayesinde bu eksiklikleri giderdik ve artık sahada çok daha güvenli ve emniyetli şekilde çalışıyoruz.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

Gayet yerinde ve gerekli olduğunu düşünmekteyiz. Düzenli olarak yapılan eğitimler, eğitici videolar ve daha önceden yaşanmış iş kazası videoları SEÇ kurallarının bize ve işimize kattıklarını hatırlamamızda büyük rol oynuyor. Belki ileride istasyon sahipleri veya işletmecileri de SEÇ eğitimlerine dahil edilebilir.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Bölgemizin zor kısmı dağlık bir coğrafyaya sahip olması ve kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle ulaşım zorluğudur. İyi yönü ise tertemiz bir doğaya sahip oluşu ve bölge insanımızın sıcak kanlı oluşudur.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

TORA bölgemizde sektördeki en sağlam, güvenilir ve köklü firmalardan biri olarak bilinmektedir. İş güvenliği ve emniyetli çalışma disiplini konusunda ilk akla gelen firmadır. Bizler de bu güveni korumak için elimizden gelen özeni en iyi şekilde vererek çalışmaktayız.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco kullanıcılarına yapmış olduğumuz düzenli ziyaretlerimizde, Gilbarco sayesinde rahat nefes aldıklarını, bu sayede eskisi gibi artık pompa arızaları ile boğuşmadıklarını anlatıyorlar. Ayrıca düzenli olarak bakım yaptırıyorum ve artık kendi asıl işimize bakıyorum demekteler.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

İş güvenliği ve müşteri memnuniyetidir.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Sürekli hizmet veren bir sektörüz ve tehlikeli akışkanlarla çalışmaktayız.

Son olarak eklemek veya dile getirmek istediğiniz bir konu var mıdır?

TORA’nın kendi bölge servislerine verdiği SEÇ eğitimleri gibi petrol şirketlerinin de kendi bayilerine düzenli SEÇ eğitimi vermelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sayede istasyonlarda yetkisiz müdahaleler ortadan kalkacaktır. Yetkili servislerin müdahalesi sonucu iş kazaları minimuma indirilecektir.