13.11.2021 Uşak

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

KOÇ Tora Uşak Bölge Servisi

Tora Uşak Bölge Servisi kurucusu Ergün KOÇ’a, bölgenizde TORA nasıl bilinmekte  sorusunu sorduk; ‘’Bölgemde TORA işini iyi yapan, güvenilir ve kaliteli bir firma olarak bilinmektedir. Bu bilinirlik doğal olarak bizlere sahada büyük avantaj sağlamakta.’’ şeklinde yanıtladılar.

Gelin KOÇ Tora Uşak Bölge Servisini yakından tanıyalım;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Ergün Koç, 1980 yılı Uşak doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Mekanik Teknisyenim ve 1993’ten beri bu sektöre hizmet vermekteyim.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

Sektöre ilk 1993 senesinde adım attım. İlk olarak Uşak’da başka bir firmada işe başladım. Hatta orada çalıştığım dönemde bir süre TORA Bayiliği de yaptık. Bir dönem Denizli’de de çalıştıktan sonra 2012 yılında kendi iş yerimi açtım. O günden beri kendi işimi yapmaktayım.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

TORA ile 2017 senesinde yollarımız kesişti. Bölge Sorumlusu İhsan Bey’le tanışmamız ve ilerleyen samimiyetimiz sonrasında TORA Bayisi olarak bu aileye katıldım. Zaten eskiden beri bildiğim bu firmanın bayisi olmak benim için çok gurur verici bir durum oldu.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

TORA ile iş birliği yapabilmek öncelikli olarak beni çok mutlu eden ve güvende hissettiren bir durum. Çünkü sektörün en güçlü firması ile çalışıyor olmak hem bölgem de hem de yaptığım işlerde bana çok katkı sağlıyor. SEÇ konusundaki hassasiyeti zaten birçok konuda ön plana çıkmamızı sağlıyor. Bu da bizi bir adım öne taşıyor.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

TORA SEÇ Konusunda oldukça hassas bir firma. Bu nedenle de zaten genelde hep bir adım önde oluyoruz. Tabi TORA’nın bu hassasiyeti de bizi hem iş hayatımızda hem de özel hayatımızda oldukça olumlu etkiliyor. SEÇ kültürü, TORA’nın bize kazandırdığı en güzel şeylerden biri.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Bölgemin en iyi avantajlarından biri küçük bir yer olmasıdır. Bu da benim tanınan, bilinen ve sevilen biri olmamı sağlıyor. Zorlu tarafına gelecek olursak rekabetin yüksek oluğu zamanlar oluyor. Burada müşterilerimiz sadece fiyat odaklı düşünebiliyor. Ama elimizden geldikçe her detayı anlatıp en iyi hizmeti, ürünü vermeye çalışıyoruz.

 Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Bölgemde TORA işini iyi yapan, güvenilir ve kaliteli bir firma olarak bilinmektedir. Bu bilinirlik doğal olarak bizlere sahada büyük avantaj sağlamakta.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco kullanan müşterilerimiz genelde fazlasıyla memnundur. Çünkü bizim tabirimizle Gilbarco; “servislere ekmek çıkarmayan” pompadır. Dispenser montajı yaptıktan sonra müşterilerimizle arıza konusunda pek görüştüğümüz söylenemez.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

İş hayatım da en başından beri benimsediğim ve önemsediğim şey dürüstlük ve güvendir. Ama TORA sayesinde SEÇ artık en önemsediğimiz çalışma prensiplerinden biri oldu. Bunu da iş hayatımda istisnasız uygulamaya çalışıyorum.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Genelde müşterilerimize doğru ve kaliteli ürüne ikna etmek konusunda fiyat baskısı yüzünden zorlanıyoruz. Çünkü birçok durumda fiyat, maalesef kalite ve doğru ürünün önüne geçebiliyor. Bu yüzden de zorlandığımız zamanlar oluyor. Bizi bilen tanıyan müşterilerimize veya daha önce bizimle çalışan müşterilerimizi ikna etmekte zorlanmıyoruz. Ama diğer durumlarda süreç zorlayıcı olabiliyor.

Son olarak eklemek veya dile getirmek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle TORA’ya bu imkânı bana verdikleri için çok teşekkür ederim. TORA ailesinin bir bireyi olmak mutluluk ve gurur verici.