13.08.2021 Antalya

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

LİDYA Tora Antalya Bölge Servisi

Tora Antalya Bölge Servisi kurucusu Selim UÇAR, sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir  sorusuna; ‘’İşin zamanında, emniyetli ve doğru yapılması olmazsa olmazımızdır.’’  şeklinde yanıtladı. Lidya Tora Antalya Bölge Servisine sorular sorduk, bize kendilerinden bahsettiler;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Selim Uçar, 1963 İzmir Kınık doğumluyum. İlk ve ortaokul eğitimimi Kınık’ta tamamladım. 1980 ihtilalinden önce Bergama Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldum. Siyasi kargaşanın olduğu dönemde üniversiteyi kazanmama rağmen gitmedim. İhtilal sonrasında Türk Elektrik Kurumu Yatağan Termik Santrali İşletmesi’nde iş hayatına başladım.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

1987 yılına kadar Türk Elektrik Kurumunda çalıştım. Radikal bir karar ile istifa edip, Meksan  İzmir bölge müdürlüğünde işe başladım. 1987 yılı  Aralık ayında Antalya teknisyeni olarak görev aldım. 1992 yılında Meksan, Antalya Bölge Müdürlüğünü kurdu ve ben servis şefi olarak görevime devam ettim. 1994 yılında Meksan’ın servisleri özelleştirmesi ile Antalya Meksan Akdeniz Ticaret A.Ş’yi kurarak iş yerimizin sahibi olduk.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tora yıllardan beri ticaretimiz olan sektördeki öncü ve köklü firmalardan biri. Biz de bölgemizde aynı ifadeler ile anılan bir firma olarak yaptığımız karşılıklı görüşmeler neticesinde, Tora bölge sorumlusu Semih Abatay’ın da katkılarıyla bayi olmaya karar verdik. Bugün bu güçlü iş birliği verimli bir şekilde devam etmektedir.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

İki işletmenin de taviz vermediği ortak nokta olan kalite ve emniyet konusundaki hassasiyetlerimizden dolayı TORA ile olan işbirliğimiz sektöre örnek olacak şekilde yıllardır devam etmektedir ve edecektir.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

SEÇ ile ilgili sektörde bu konu üzerine bu kadar yatırım yapan ve gelişmesi için bu kadar emek harcayan başka bir firma olduğunu düşünmüyorum.  SEÇ tarafında Anıl Erdinç Tüfekçi ve ekibi zaten tüm yenilikçi adımları atmaktadırlar.

 Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Bölgemizin en zorlu tarafı en doğu ve batı noktası arasının 650 km olması. En güzel tarafı ise şehir dışındakilerin bizim sürekli tatil yaptığımızı düşünmesi.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Başta Fatih Akın ve Mine Akın olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin özverili çalışmalarının sonucu olarak Türkiye genelinde olduğu gibi bölgemizde de Tora ürün ve hizmet kalitesi açısından sektör lideri olarak bilinmektedir.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco pompalar da arıza aralığının son derece az olmasından dolayı, kullanıcılarda servise karşı olumsuz bir bakış açısı oluşabileceğini düşünmüyorum.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

İşin zamanında, emniyetli ve doğru yapılması olmazsa olmazımızdır.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Ne yazık ki en zor tarafı tahsilat.

Son olarak eklemek veya dile getirmek istediğiniz bir konu var mıdır?

Sektördeki tüm emekçilerin yaptığı işin hakkını alacağı günleri umut ediyorum.