13.07.2021 Trabzon

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

MEPSER Tora Trabzon Bölge Servisi

TORA, Türkiye’deki güçlü servis ağıyla faaliyetlerine devam etmektedir.  Mepser Tora Trabzon Bölge Servisine sorular sorduk, bize kendilerini anlattılar;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Arash SETAREH, 1981 Tahran doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimini Tahran’da tamamladım. 1998 yılında İstanbul’a geldim. 2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde Makine Mühendisliği bölümünde yüksek öğrenime başladım. 2005 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldum. Aynı yıl yüksek lisans programına başladım ve 2007 yılında yüksek lisans programından mezun oldum. 2005 yılında akaryakıt sektörüne girdim, 2 erkek çocuk babasıyım. Lisanslı sporcu olarak masa tenisi ile meşgulüm. Ayrıca Covid-19 salgını sürecinin de etkisiyle, eşim ile beraber tarım faaliyetlerini de hobi olarak devam ettirmekteyiz.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

2000 yılında Trabzon’da kurulan Mepser Akaryakıt, ilk etapta akaryakıt istasyonlarına servis hizmeti vermekle iş hayatına başlamıştır. Her biri kendi alanında uzman ekibiyle kısa sürede bulunmuş olduğu coğrafyada kalitesini ispat etmiştir. Daha sonra sektörde yaşanan teknolojik atılımları da (otomasyon ve yazarkasa gibi) yakından takip ederek daha güncel ve kapsayıcı hizmetler vermeye başlamıştır.

2007 yılından itibaren Türkiye’deki en saygın petrol şirketlerinin akreditasyon süreçlerini tamamlamış ve onaylı müteahhit olmayı başarmıştır. Mepser olarak, sektörde en saygın ve en kaliteli markalarında bölge temsilciliğini de yürütmekteyiz. Türkiye’de akaryakıt istasyonlarının yapımı konusunda akaryakıt tesisatı, çelik konstrüksiyon, idari bina inşaatı, elektrik işleri ve otomasyon sistemleri ile ilgili uzman ekipleri bünyesinde barındıran nadir firmalardan biri konumundayız.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tora firması ile 2013 yılında Gilbarco markası vasıtasıyla tanıştık ve bayilik sözleşmesi imzaladık. Başarılı bir iş birliği olduğunu düşünüyorum.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

Tora’nın yenilikçi fikirlere olan bakış açısı memnuniyet verici. Ayrıca sektörde yaşanabilecek değişikliklere de hızlı ayak uydurması Tora’nın önemli avantajlarından biridir.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Bölgemizin sektörel olarak dezavantajı sıkışık bir coğrafyaya sahip olmasıdır. Ayrıca nüfus popülasyonu da azdır. En iyi tarafı dinamik yapısı ve güzel doğasıdır.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Sağlık ve çevresel konuları önceleyen ve saygın markaların temsilciliğini yapan firma olarak bilinmektedir.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco bir dünya markası ve kalitesi hakkında bilgisi olan herkes için bu ispatlanmış bir durumdur. Müşterilerimizin servis hizmeti istemeleri diğer markalara göre çok daha azdır.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

Dürüstlük ve bilgi.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

En büyük problem emeğin değerinin her gün düşmesi. Neredeyse saatlik değişen fiyatlar karşısında işçilik ve servis bedelleri sürekli erimektedir. Bir de rekabetin giderek kalitesizleşmesini ilave edebilirim.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

SEÇ konusunda Tora sektörde farklılık yarattığını düşünüyorum. Bu konuda yaptıkları yatırım ve gösterdikleri teveccüh bunun bariz göstergesidir.

Son olarak eklemek veya dile getirmek istediğiniz bir konu var mıdır?

Bu sektörde çalışan (masa başında veya sahada) arkadaşlara, parasını bu sektöre emanet eden yatırımcı ve patronlara daha huzurlu günler diliyorum.