16.09.2021 İzmir

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

PETROMAK Tora İzmir Bölge Servisi

Tora İzmir Bölge Servisi kurucusu Ayhan Demirhanöz  , TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız sorusuna; ‘‘TORA’yı en eski tanıyanlardan biriyim. Zaten yönetim kurulundan tut da oradaki birçok departman müdürü ya da çalışanları ile birebir tanışmakta ve görüşmekteyim. TORA zaten sektörde güvenilir bir firma olduğu için iş yapmakta bize güven vermektedir.’’ şeklinde yanıtladı.

PETROMAK Tora İzmir Bölge Servisine sorular sorduk, bize kendilerinden bahsettiler;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Ayhan Demirhanöz,  1956 yılı İzmir doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Sanat Enstitüsü Motor Meslek mezunuyum. Mekanik teknisyen sayılırım, 50 yıldır bu sektördeyim. Ayrıca bu baba mesleğimdir.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

Çok uzun senelerdir bu sektörde iş yapmaktayım. 1980 yılına kadar babamla beraber çalışmaktaydım. 1980 yılından sonra İskender Bey ile Petposan’ı kurduk, firmaya ortak oldum. 1983 yılında ilk elektronik pompa imalatı fikrini ortaklarıma sundum. 1984 yılında da ilk elektronik pompa modelimizi piyasaya çıkarttık. 1988 yılına kadar birçok değişik model ürettikten sonra o senenin sonunda ayrılarak kendi şahıs şirketimi kurdum. Petrolsan olarak sektöre hizmet vermeye devam ettim. Sonrasında 1995 yılında Petromak firmamızı kurduk. 2010 öncesinde de yine TORA ile çalışmalarımız vardı fakat 2010 yılında Tora’nın da bayilik ağı düşüncesiyle ilk TORA bayilerinden biri olduk. O zamandan bu zamana kadar da TORA Bayisi olarak sektöre hizmet vermeye devam ediyoruz.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Daha öncesinde de belirttiğim gibi 2010 öncesinde de TORA ile çalışmalarımız olmuştu. Sonrasında da zaten bayilik durumuyla daha sık çalışmaya başladık. TORA ile manevi bağları olan bir firmayız sonuçta.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

TORA’yı en eski tanıyanlardan biriyim. Zaten yönetim kurulundan tut da oradaki birçok departman müdürü ya da çalışanları ile birebir tanışmakta ve görüşmekteyim. TORA zaten sektörde güvenilir bir firma olduğu için iş yapmakta bize güven vermektedir.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

TORA, SEÇ konusunda zaten kendini kanıtlamış ve örnek gösterilen bir firmadır. O nedenle hep daha fazlasını yapmaya çalışıyorlar. Bazen bu bize zor ve yorucu gelse de bize değer kattığının farkındayız. Dahası için bir fikrimiz yok şu an için.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Bölge olarak İzmir’i ele alırsak büyük bir şehir ve kalabalık. Zor yanları elbet var ama zor olmayan iş de pek yok. Biz bölgemizi seviyoruz…

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Genel anlamda iyi bilinen ve güvenilir bir firma. Elbette bizim de zaman için de bölge servisi olarak buna katkımız olmuştur ama TORA zaten ülke genelinde güvenilir işini iyi yapan bir firma olarak bilinmektedir.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco’yu kullanan müşterilerimizin çok büyük bir kısmı bizce servisleri pek görmüyor. Arıza oranı düşük ve servis ihtiyacı pek olamayan kaliteli bir pompa sonuçta.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

Elimizden geldikçe güvenilir ve dürüst bir şekilde ilerlemeye çalışan kişileriz. O nedenle bunlara dikkat ediyoruz. Sonrasında tabi TORA’nın bize kattığı SEÇ prensiplerini de benimseyerek devam ediyoruz.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Sektör de bize göre en zorlu süreç anlaşma evresi. Yani müşteriye doğru ürünü doğru şekilde anlatmak ve kendisine ihtiyacı olanı sunmak bazen zor olabiliyor. Çünkü maalesef bazen rekabette yanlış yollar tercih edebiliyor. Onun haricinde diğer konular montaj, servis hizmetleri gibi bizce halledilebilecek şeyler.

Son Olarak Eklemek Veya Dile Getirmek İstediğiniz Bir Konu Var Mıdır?

Bize böyle bir fırsat vererek röportaj yaptırdıkları için TORA Ailesine teşekkür ederiz.