05.11.2021 Sivas

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

Petromet Tora Sivas Bölge Servisi

Tora Sivas Bölge Servisi kurucusu Ahmet Koruyucu’ya, TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız sorusunu sorduk; ‘’TORA bayisi olmak firmamızda işimize karşı farkındalıklar oluşturdu. Sürekli yeniliklere açık olmak, Sağlık, Emniyet ve Çevre kurallarını anlamak ve uygulamak yapılan saha işlerinde bu yönde davranışlar sergilememize sebep oldu. Aldığımız eğitimler, yapılan güncel bilgilendirmeler sayesinde hassasiyetimiz ve işimize olan hakimiyetimiz  arttı. Bu da firmamızı bölgede tercih edilme konusunda üst seviyelere taşıdı.’’ şeklinde yanıtladılar.

Gelin Petromet Tora Sivas Bölge Servisini yakından tanıyalım;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Ahmet KORUYUCU, 09.02.1968 Sivas doğumluyum. İlk, orta ve yüksek öğrenimi Almanya’da tamamladım. Yurt dışında 30 yıla aşkın süre kaldım ve bu süreç içerisinde otomotiv üzerine çalışarak 2000 yılında kesin dönüş yaptım. Döndüğümde de sektörde bir firmada 9 yıl emek verip deneyimlerimi artırınca 2009 yılında iki arkadaşımla kendi şirketimizi kurmaya karar verdik. Şimdi ise 7 kişilik profesyonel bir kadroyla sektöre akaryakıt alt yapı, pompa, kanopi, tonoz, servis, montaj ve anahtar teslimi istasyon kurulumu konusunda hizmet vermekteyiz.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

2009 yılında bazı firmaların bayisi olarak başladık sektörde. Sahada yaptığımız çalışmalar ile yerimizi belirlemek kolay oldu.  Yıllar geçtikçe hem iş olarak hem de ekip olarak büyüdük. Ortağım Fatih Bey ve beş saha çalışanım hala işlerimize her gün yeni bir şeyler öğrenerek ve kendimizi sürekli yenileyerek devam etmekteyiz.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

2019 yılında bayisi olduğumuz firmaların, sektörde yapılan yenilikler ve çalışmalar da geride kaldığını fark ediyorduk. Sektörümüzde TORA firmasının daha aktif çalışmalar gösterdiğini, yeniliklere açık olduğunu gördük. TORA ile iş birliği yapma kararı aldık. Bu konuda Bölge Sorumlumuz Zafer Beyin’de destekleri ve TORA’nın tercihi ile Sivas Bölge Servisi olduk.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

TORA bayisi olmak firmamızda işimize karşı farkındalıklar oluşturdu. Sürekli yeniliklere açık olmak, Sağlık, Emniyet ve Çevre kurallarını anlamak ve uygulamak yapılan saha işlerinde bu yönde davranışlar sergilememize sebep oldu. Aldığımız eğitimler, yapılan güncel bilgilendirmeler sayesinde hassasiyetimiz ve işimize olan hakimiyetimiz  arttı. Bu da firmamızı bölgede tercih edilme konusunda üst seviyelere taşıdı.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

Yapılan eğitimler ve denetimler ile işimizin tehlikeleri hakkında bizleri devamlı uyanık olmaya yönlendiriyor. Kendimize ve çevremize zarar verilmesinin önüne geçiyor. Çalışmalarımız konusunda farkındalık yaratıyor. Emniyetli çalışma, firma bünyemizde çok önem verdiğimiz bir konu haline geldi. Bu sebepten, ‘’şunu da yapabilirsiniz’’ diyebileceğim bir şey yok. TORA zaten SEÇ olarak en iyisini yapıyor.

 Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Bölgemizde yetkisi ve iş eğitimi bulunmayan kişiler tarafından istasyonlara olur olmadık iş ve fiyat tekliflerinde bulunmaları kafa karışıklığına neden olmaktadır. Maalesef bu da işimize olumsuz yansımaktadır. Ama biz bunu TORA bayisi olarak aştığımızı ve farkındalık yaratmaya başladığımızı düşünüyoruz.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

SEÇ kurallarına büyük önem veren yenilikçi bir firma olarak bilinmekte.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

İstasyon sahipleri kullandıkları pompaların kalitesinden ve problem yaşamamaktan gayet memnunlar. Bölgemizde servis nadiren çağrılmakta.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

Emniyet ve SEÇ kurallarına uymak en önemli ilkemiz. Doğruluk ve dürüstlüğü ilke edinmek, işlerimizi zamanında teslim etmek ve müşterilerimizi mağdur etmemek, işimizi sevmek ve değer vermek temel ilkelerimizden.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Müşteri memnuniyetine ve yukarıda belirtiğim gibi doğruluk ve dürüstlüğe önem verdiğimiz sürece herhangi bir problem ile karşılaşmıyoruz.

Son olarak eklemek veya dile getirmek istediğiniz bir konu var mıdır?

Her şey için teşekkür ederiz.