26.08.2021 Eskişehir

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

TORES Tora Eskişehir Bölge Servisi

Tora Eskişehir Bölge Servisi kurucusu Mehmet Kanbur, TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız sorusuna; ‘‘TORA sektörde ismi olan ve güvenilen bir firma. Bu nedenle TORA adı altında bölge servisliği yapmak bize de hem iş imkanları hem de güven duygusu veriyor. Gerek benimsemiş oldukları SEÇ prensipleri gerek iş ahlakı bölgemizde bizlere güçlü olma imkanı sağlıyor.’’ şeklinde yanıtladı. Tores Tora Eskişehir Bölge Servisine sorular sorduk, bize kendilerinden bahsettiler;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Mehmet Kanbur, 1968 yılında İstanbul’da doğdum. Mekanik Teknisyenim, evli ve üç çocuk babasıyım ve toplamda 19 senedir bu sektördeyim.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

Daha önce birçok alanda ticaret ile uğraştım. 2002 yılında TORA bünyesinde  10 yıl kadar akaryakıt sektöründe çalıştım. TORA’ da birçok projede çalıştıktan sonra 2012 yılında Eskişehir’e yerleşerek Tora Bölge Servisi oldum. O günden beridir de Tora Bölge Servisi olarak devam etmekteyiz.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bahsettiğim gibi TORA‘nın kendi bünyesinde çalışmakta olan bir personeldim, ardından bölge servisi organizasyonunu güçlendirme kararı sonucunda bende Eskişehir bölgesine talip oldum. TORA’nın da kararımızı desteklemesi ile bugünlere geldik.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

TORA sektörde ismi olan ve güvenilen bir firma. Bu nedenle TORA adı altında bölge servisliği yapmak bize de hem iş imkanları hem de güven duygusu veriyor. Gerek benimsemiş oldukları SEÇ prensipleri gerek iş ahlakı bölgemizde bizlere güçlü olma imkanı sağlıyor.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

Tora, SEÇ anlamında zaten sektörde birçok ana dağıtım firmasının takdirini kazanmış bir firmadır. TORA bünyesinde çalıştığımızda da bayi olduktan sonra da SEÇ konusundaki çalışma ve prensiplerinin hep devam ettiğine şahit olduk. Hatta bu SEÇ prensipleri sayesinde birçok kez örnek gösterilen firma oldu. Bu nedenle SEÇ ile ilgili yapılan her şeyi biz de TORA bayisi olarak destekliyor ve buna göre çalışıyoruz.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Öncelikle bölgemizin ticari açıdan verim almak pek kolay değil. İl bazlı bakıldığında müşterilerimizin bakış açıları, talepleri ve öncelikleri değişkenlik gösteriyor. Maalesef zaman zaman müşterilerimiz ürün ve hizmet kalitesinden ziyade maliyet odaklı olabiliyorlar. Bizler bu durumda kendilerine gerekli bilgi ve açıklamayı her zaman yapamaya özen gösteriyoruz. Bir de son dönemde bölgemizde ne yazık ki yeni istasyon ruhsatı sayısı düşük diyebiliriz. Ama Eskişehir yaşaması güzel bir yer. Ayrıca TORA’ya güven duyulan bir bölge de yaşamak güzel bir duygu diyebiliriz.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Bölgemizde TORA; güvenilir, işini doğru yapan ve o işin arkasında duran bir firma olarak bilinmektedir. Tabii burada bizim de 9 senedir bu bölgede olmamızın etkisi var. Fakat genel anlamda iyi ve güvenilir olarak bilinmekte.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco kullanan müşterilerimiz genelde servis anlamında rahat eden kişilerdir. Çünkü arıza oranı çok düşük bir ürün kullanmaktalar. Bu nedenle sıklıkla görüşüyoruz denemez. Servis anlamında açıkçası bizler için ekmeksiz pompa diyebiliriz yani servis olarak bizlere ekmek kazandırmaz.

Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

Öncelikle dürüstlük en önemsediğimiz şey. Müşterilerimize de hep bu şekilde yaklaşımlar sergilemekteyiz. Sonrasında kaliteli işçilik bizim için önemli unsurlardan biri. Bir de müşterinin ne istediğine önem verip bunlara karşılık verme çabamız da önemsediğimiz yönlerden. Tabii ki SEÇ’ i unutmamak lazım. Çünkü TORA’nın hem kendi içinde hem de bölge servisleri bakımından en önemle üzerinde durduğu konulardan ilki SEÇ’tir.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Sektörde en zorlu süreçlerden birisi kesinlikle rekabet. Çünkü bizler kaliteli ürünlerle kaliteli iş yapmayı benimsemiş bir firmayız. Fakat birçok kez sahada ne yazık ki standart dışı, ya da daha düşük kalitede ürünler karşımıza rakip olarak çıkmaktadır. Bu durumu müşterilerimize izah etmekte ve farkları göstermekteyiz.  Ancak bu tarz ürün ve hizmet ile gelen firmalar çok daha düşük fiyatlarla maalesef müşterilerimizin yanlış karalar vermesine sebep oluyorlar. Bu da sürecin sonunda telafisi olmayan durumlarla sebep olmaktadır. Bu bizleri zorlayan faktörlerden biri. Ama yine de elimizden geldikçe bölgemizde her işi için çaba sarf edip kendimizi ve TORA güvencesini anlatmaya devam ediyoruz. Farkı anlayan müşterilerimiz sayesinde motivasyonumuz artmaya devam ediyor.

Son Olarak Eklemek Veya Dile Getirmek İstediğiniz Bir Konu Var Mıdır?

Umarım bu pandemi dönemi ve sonrasında biz de TORA’da aynı çatı altında çok daha güzel yarınlar için el ele devam ederiz. TORA’nın çok daha iyi yerlerde olmasını bizim de bu ailenin bir parçası olarak daha güzel yerlere gelmemizi temenni ediyorum. Bize böyle bir fırsat verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederiz.