08.01.2017 İstanbul

TORA Geleneksel 11.SEÇ Haftası Eğitimleri Tamamlandı

TORA Petrol’ün her yıl özenle düzenlediği SEÇ haftası bu yıl 1 Şubat’ta başladı.

11. kez düzenlenen SEÇ Haftası kapsamında ilk gün sağlık taramaları gerçekleştirildi. Hem saha hem de ofis çalışanlarına tam kan testi, açlık şeker testi, kolesterol testi, işitme testi, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve idrar tahlilleri yapıldı.

 İkinci gün saha çalışanlarına İş Güvenliği ve SEÇ eğitimleri verildi. Eğitim, TORA Kalite ve SEÇ Departman Müdürü Anıl Erdinç Tüfekçi’nin açılış konuşması ile başladı. Kalite ve SEÇ Departmanı Sorumlusu Çiğdem Kıraç; çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası kavramı ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar hakkında çalışanları bilgilendirdi. Kalite ve SEÇ Departmanı Sorumlusu Derviş Altuğ Arıcan; yangın ve yangından korunma, kişisel koruyucu donanım kullanımı ve Portatif Gaz Dedektörü (LEL Cihazı) kullanımını uygulamalı olarak anlattı. Kalite ve SEÇ Departmanı Sorumlusu Şaban Yılmaz; parlama ve patlama, tahliye ve kurtarma hakkında bilgiler verdi. Anıl Erdinç Tüfekçi; iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri ve önlemleri, kapalı hacimde çalışma,elle kaldırma ve taşıma yöntemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma tekniklerinin uygulanması hakkında bilgiler verdi.

,

Eğitime BP Akaryakıt Operasyonları SEÇ-G Koordinatörü Emir Özdemir ve BP Akaryakıt Bakım ve Servisler Koordinatörü Ensar Nurlu da katılımda bulundu. Konuşmalarında Türkiye’deki iş kazalarının önlenmesinde SEÇ-G eğitimlerinin çok önemli olduğunu vurguladılar. Bu yıl alışılmışın dışında bir eğitim gerçekleştiren TORA, çalışanları eğitim öncesinde ve eğitim sonrasında aynı sınava tabi tutarak çalışanlara hem yeni bir vizyon kazandırdı hem de  eğitimin verimliliğini arttırdı.

Eğitimler, Hassa Yangın tarafından verilen teorik ve uygulamalı yangın eğitimi ile tamamlandı. Yangın türleri, yangından korunma yöntemleri, yangın söndürme sistemleri hakkında saha ve ofis çalışanları bilgilendirildi. Tüm çalışanlara uygulamalı yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı.