08.03.2022 İstanbul

 

TORA, Wireless Gaz Dedektörlerinde Yeni Gelişmeleri Uygulamaya Aldı

TORA, saha çalışmalarında davranışsal riskleri azaltan teknolojik alt yapı gelişmelerinde uzun süreden beri  geliştirdiği wireless portatif gaz dedektörlerine iş emri entegrasyonu da sağlayarak sağlayarak önemli bir yatırımı  hayata geçirmiş oldu.

Nesnelerin İnterneti gelişmeleri kapsamında tüm kritik ekipmanların uzaktan izlenebilir hale getirme çalışmalarında kritik bir aşama gerçekleşmiş oldu. Bu kapsamda sahada kullanılan en kritik ekipmanlardan biri olan PGD (Portatif Gaz Dedektörü) uzaktan anlık izlenmesi iş emri entegresyonuyla daha verimli hale getirildi. Bu gelişme hem yeni wireless gaz dedektörü teminleri hem de mevcuttaki cihazlarının modernizasyonları ile TORA İş emri sistemine entegrasyonu sağlanarak aşağıdaki bilgilere erişilebilirlik sağlanmakta;

  • Cihazın aktif edilip edilmediği
  • Cihazın algıladığı gaz seviyesi
  • Cihazın alarmlarını
  • Cihazın konumunu
  • Cihazın şarj seviyesini

Çalışma ortamında bulunan oksijen seviyesini, LEL seviyesini, cihaz alarmını, cihaz konumu gibi bilgileri eş zamanlı aktararak verilere uzaktan erişilebilir ve izlenebilir duruma gelmişti. Yeni entegresyonla açılan iş emirlerinde gaz dedektörünün kullanılıp kullanılmayacağı öncesinde bilindiğinden bu entegresyonla olası davranışsal riskler otomatik olarak tespit edilebilir duruma geldi.  Bu şekilde kontrol edilen iş emirlerinde portatif gaz detektörlerinin sahada bulunan tehlikeli bölgelerde işlerin daha emniyetli ve davranışsal risklere bağlı hata payını azaltmayı hedefliyor.