17.06.2021 İngiltere

Uçak Bakım Hangarları İçin Hafif Kompozit Kapak

Projeye Genel Bakış

Üçüncü taraf bir mühendislik ve inşaat şirketi, İngiltere’deki bir havaalanı bakım tesisinde ön üretim beton servis çukurlarına uyacak bir CTP kompozit hendek kaplama düzenlemesi sağlamak için 2019 yılında Fibrelite ile iletişime geçti.

Beton olukların boyutlandırmaları zaten tamamlanmış ve  tedarik edilmişti. Bu nedenle  Fibrelite tasarımlı bir kaplama çözümü idealdi.

Kapak boyutları, mevcut oluk boyutlarına uyacak şekilde özel olarak üretilmelidir Sık kullanılan yüksek tekerlek yükleri nedeniyle E600 “Süper Ağır Hizmet “yük derecelendirmesi esastır.

Fibrelite’ın çalışması öncesi mevcut beton oluklar, bazı tasarım zorlukları olacağını anlamına geliyordu.  Bu uygulamanın kendine özgü doğası, çalışmaya has tasarım yaratma zorluklarını da beraberinde getirdi.

Temel tasarım zorlukları:

  • Yüksek ağırlıktaki tekerlek yüklerinin sık kullanıldığı zeminler nedeniyle E600 ‘Süper Ağır Hizmet’ yük derecelendirmesi esas alınır.
  • Her üç kapaktan biri, basınçlı hava hatlarına erişim için 140×50 mm açıklık gerektirir.
  • Standart dışı RAL renk pigmenti talep edilir.
  • Kapak boyutları, belirtilen oluk boyutlarına tam olarak uymalıdır.

Yukarıdakilere ek olarak, sıkı bir inşaat programı zorunluydu. Fibrelite, güvenilir bir tedarikçi olarak, buna bağlı kalmaya her zaman önem verilmesi gerektiğinin farkında.

E600 yük oranını karşılamak için kapaklar 40 ila 65 mm derinliğe kademelendirildi Kapaklar özel “Açık Gri” RAL 7035 renk pigmenti kullanılarak üretilmiştir.

Çözüm:

Fibrelite, tam olarak mevcut oluklarla uyumlu özel  bir iyileştirme tasarımı önerdi. Bu tasarım, gönderildikten kısa bir süre sonra müşteri tarafından onaylandı.

Anahtar kazanımlar:

  • E600 yük oranını karşılamak için 40 ila 65 mm derinliğe basan kapaklar,
  • Müşterinin istediği ölçünlere göre basınçlı hava hatlarına kolay erişim sağlamak için her üç kapakta bir 140×50 mm “fare deliği” açıklıklarıyla değiştirilmiş kapaklar,
  • “Açık Gri” RAL 7035 renk pigmenti kullanılarak üretilen kapaklar,
  • Teslimat üzerine hemen mevcut oluğa takılabilir kapaklar(Sipariş edilmiş kapaklar, müşteri tarafından sağlanan detaylara göre boyutsal olarak tutarlıydı.),

Önerilen teslimat programı müşteri tarafından kabul edildi ve Fibrelite tarafından uygulandı.

FL7 kaldırma kollarımız, kapağın kaldırılması için uzman makine kiralama ek maliyetini ortadan kaldırır Basınçlı hava hatlarına kolay erişim sağlamak için 140×50 mm “fare deliği” açıklıklarıyla her üç kapakta bir değiştirildi

Sonuç:

Fibrelite tarafından sağlanan kolay erişim çözümü, bakım veya çalıştırma sırasında herhangi bir uzman personel veya makine ihtiyacını ortadan kaldırarak ek maliyetleri engelledi.

Özet olarak fibrelite avantajları:

  • Bugün piyasada bulunan en iyi güç / ağırlık oranı
  • Ergonomik olarak tasarlanmış Fibrelite FL7 kaldırma kollarını kullanarak kanal servislerine kolay erişim.

Gibi avantajları sağlıyor .