18.03.2021 İstanbul

Yakıtlarınızı korumak şimdi daha kolay!

Çoğu zaman tank içindeki yakıtımızın durumundan haberdar olamayız. Ya tankımız yer altında uzun süredir bekliyodur ya da sık kullanılmayan bir jeneratöre bağlı bekliyordur. Yakıtların uzun süre beklemesi veya suya temas edecek bir yol bulması ile içersinde mikroorganizma büyümesi gerçekleşir. Bu durum sürekli kullandığımız araçlarımızın veya çok sık kullanmasak da yatırım maliyeti yüksek jeneratörlerimizin ömrünü tehlikeye atar.

Yakıt içinde hızla büyüyen mikroorganizmalar yakıt kalitesini olumsuz yönde etkilerler. Sürekli kapalı ve çoğu zaman yer altında bulunan yakıtın kalitesindeki sorunları nasıl tespit edeceğiz? Dediğiniz noktada devreye bizler giriyoruz.

Fuel Clear M68 yakıt test kiti, yakıtlardaki kirliliğin/ kontaminasyonun hızla tespit edilmesini sağlıyor. Bu durum sizlere zaman kazandırmakla kalmıyor mevcut ilgili yakıtın kullanıldığı motorlu ekipmanlarınızın ömrünü de uzatmış oluyor.  M68 test kitleri kolay taşınabilir, hafif ve basit uygulanabilir yapısıyla kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Peki yakıt test kitlerini kimler kullanmalı?

Telekomünikasyon servis sağlayıcıları;

  • Acil durum pompalama istasyonlarında ve jeneratörlerde halihazırda depolanmış olan yakıt kalitenizi doğrulayın.
  • Jeneratör tanklarındaki mikrobiyal büyüme ve yakıt bozulmasını periyodik olarak test edin.
  • Jeneratörün çalışmasına zarar verebilecek kirletici maddelerin varlığını erkenden fark edin.
  • Yanmış yakıt enjektörlerini değiştirmek gibi yakıtla ilgili kötü onarımları önleyerek jeneratör bakım maliyetlerini düşürün.

Filo yöneticileri;

  • Yakıt kalitenizi ve günlük yakıt teslimatını inceleyin.
  • Dağıtıcıdan satın alınacak yakıtın kalitesini yerinde kontrol edin.
  • Yakıtla ilgili sorunları teşhis edin.
  • Yakıt depolama tanklarını mikrobiyal büyüme ve yakıt bozulması için periyodik olarak test edin.

Elektrik üretim ve Santral Operatörleri;

  • Teslimatı kabul etmeden önce, yakıt teslimatlarını kalite açısından inceleyin.
  • Depolama tanklarını mikrobiyal büyüme ve yakıt bozulmasu için periyodij olarak test edin.
  • İyi yakıt üzerinde gereksiz testleri ortadan kaldırarak, test edilmesi gereken kötü yakıtı belirleyerek analitik laboratuvar testlerinin maliyetlerini düşürün.

Kirlilik tespit edilen yakıtlarda neler yapmalıyız diyorsanız? Çözümü yine Fuel Clear M68 yakıt biyositi ile iyileştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanılacak olan yakıt biyosit belli oranlarda su ile karıştırılarak  kirlenmiş/bozulmuş yakıta uygulanır. M68 yakıt biyosit, zararlı mikrobiyal büyümeyi hızla nötralize eden CMIT / MIT adlı güçlü bir aktif bileşen kullanır. Bu da yakıtın içinde bulunan ve kirlenmeye sebebiyet veren mikrobiyal kirliliği ortadan kaldırır. Sonrasında tekrar M68 yakıt test kiti ile test edildiğinde yakıtın iyileştiğine tanık olabilirsiniz.

Bu sayede hem mevcut motorlu araçlarınızı hem de yakıtınızın ömrünü uzatmış olursunuz. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen websitemizi ziyaret edin ve uzmanlarımızla iletişime geçin.