02.07.2021 İstanbul

Yer Altı Enerji Kablolarının Tespiti, Zemin Rahatsızlıkları

Zemin kazıları zaman zaman tadilatlar veya onarımlar için gereklidir. Peki kazılması gereken alanlarda biz profesyonelleri bekleyen riskler nelerdir?

Kazı yapılacak alanda LNG ve LPG tesisatları, sıhhi tesisat, akaryakıt tesisatı veya bir enerji nakil hattı olabilir. Güvenli bir işlem için kazı sırasında bunlara denk gelmeden işlem sağlıyor olmamız önemli.

Çalışma alanında yaşanacak aksilikler İSG açısından iş kazlarına dolaylı yoldan iş kaybına hem de müşteri şikâyetlerine yol açacaktır.

Biz profesyoneller için üretilmiş ve yerin altında enerji nakil hattı gibi kazı sırasında karşılaşılacak büyük riskleri ortadan kaldırmak için kullanılan cihazımız ile bu işi doğru yoldan ve kayıpsız şekilde yönetiyoruz.

Kullanacağımız C.A.T 4 Scanner cihazımıza gelirsek;

  • Cihazımızda bulunan modlar sayesinde kazı alanının altında nelerin hangi mesafelerde olduğunu görmemizi hatta GPSR desteği ile alanın işaretlenmesi konusunda bizlere yardımcı oluyor.
  • Doğru kullanımlar için ekranda yer alan sallanma uyarısı ise cihazın doğru bir doğrultuda kullanılmadığında uyarı vermekte.
  • Cihazımızın bir farklı özelliği ise kendini aşırı yüke karşı korumasıdır. Aşırı yüklemeler cihazda arıza oluşturmaya veya kalıcı hasara karşı korunması için dinamik yük modu mevcuttur.