ZVA Slimline 2 / ZVA Slimline 2 GR

TORA Güvenliği arttırılmış “Basınç Kontrollü Güvenlik (DSA)” özelliğine sahip ELAFLEX ZVA Akaryakıt Tabancaları standart olarak kullanmaya başladı

Tüm ELAFLEX ZVA akaryakıt tabancalarında standart olarak iki kapatma yöntemi vardır.

1) Venturi kontrollü otomatik kapanma: Yakıt, tabanca ucuna ulaştığında tabanca kapanır.
2) Güvenli kapatma: Tabanca ucu yukarı bakarken veya tabanca yere düştüğünde tabanca kapanır.

Bunlara ilave olarak, tetik sabitleme tırnağının kullanıldığı akaryakıt tabancalarında, tabanca tetiği basılı iken yanlışlıkla tabanca yuvasına yerleştirilirse, tabanca tetiği otomatik atarak kapalı duruma gelir.

Akaryakıt Dispenseri, yatay konumda açık bir tabanca ile tekrar çalışmaya başladığında, standart olan tabancalarda yakıt dökülmesi olabilir. Dökülmeleri ve diğer istenmeyen dolumları önlemek için, ZVA Slimline2 ve ZVA Slimline2 GR’de isteğe bağlı olarak üçüncü bir kapatma yöntemi olan, basınç kontrollü kapatma (DSA) mevcuttur.

DSA, ön ödemeli bir yakıt ikmali işleminin sonunda tabancayı otomatik olarak kapatan, tabancanın müşteri tarafından açık bırakılıp bırakılmadığından  bağımsız olarak bir basınç algılama sistemidir.

Ön ödeme miktarına ulaşıldığında, dispenser durur. Tabancada kalan basınç, hortum basıncı ile aynı miktardadır. DSA sistemi daha sonra kolu otomatik olarak sıfırlar. Bu sıfırlama EN 13012 standardına göre 70 saniyeye kadar sürebilir.

Ana valf (1) yalnızca dispenser yeniden başlatıl-dığında tekrar açılabilir. Dispenser yeniden çalıştırılmadan önce, tabanca tetiği kaldırıldığı zaman kapalı kalacaktır. Yalnızca ilk sıfırlamada tetik ‘KAPALI’ konumuna getirilirse, ZVA akaryakıt tabancası çalışacaktır.