07.08.2018 İstanbul

TS EN 16942: Yakıtlar- Araç uyumluluğunun gösterilmesi – Tüketicinin bilgilendirilmesi için grafiksel gösterim standardı” 30 Eylül’de başlıyor.

2018 sonbaharında uygulamaya geçilecek olan EN 16942 hakkındaki detayları görüşmek için Dispenser Departman Müdürümüz Hasan Delihasan ile görüştük.

EN 16942 nedir?

Türkiye’de piyasaya arz edilen yakıt türleri için akaryakıt ve otogaz istasyonlarında pompalar ve yakıt tabancaları üzerinde, araçların yakıt depolarının dolum ağzı kapağı yanına tutturulacak tanım etiketlerinde yer alması gereken standartları belirler. TSE tarafından da onaylanarak yürürlüğe konulmuştur.

 Bu standart uygulamaya ne zaman girecek? Tora olarak bir hazırlığınız var mı?

Tüm pompalar ve tabancalar üzerindeki etiketleme çalışmalarının sahada 2018 sonbaharına kadar tamamlanması talep edilmektedir. Bu doğrultuda, Tora olarak ZVA tabancalar üzerinde EN 16942 standardının uygulanması konusunda “Yakıt Sınıfı Tanımlaması” ile ilgili çözümlerimizi oluşturduk.

Yakıt Sınıfı Tanımlaması etiketini tam olarak nasıl uygulayacaksınız?

ZVA tabancalarının ürün rozetlerinin altına ilgili standart gereği yakıt sınıfı tanımlama etiketleri, örnekteki gibi monte edilecektir.

en 16942 yakıt türüne göre etiketleme standartıen 16942 yakıt türüne göre etiketleme standartı

Bu etiketleme işini belirtilen süre içerisinde TORA olarak tamamlayabilecek misiniz?

Müşterimizden gelecek siparişlerin ve detayların belirtilmesi durumunda, TORA olarak halihazırda mevcut 35 bölge servisimizle çok kısa süre içesinde süreci tamamlayabilecek organizasyona sahibiz.