26.05.2014 İstanbul

      Upp Tora’ya Ödül Verdi

Franklin Fueling Systems,  Tora’ya “Seçkin Distribütör” ödülü verdi.  Tora Yönetim Kurulu Üyesi Özgün Mutlu, Franklin Fueling Systems Başkan Yardımcısı Bill Nelson ve Franklin Fueling Systems Ortadoğu ve Batı Asya Satış Direktörü Fevzi Apaydın’la “Seçkin Distribütör” ödülünü konuştuk. 

Franklin Fueling Systems tarafından verilen bu ödülün, Tora için önemi nedir?

Özgün Mutlu: Franklin Fueling Systems’le 2000 yılından beri çalışıyoruz. Birçok istasyon ekipmanlarının distribütörlüğünü yapıyoruz Türkiye’de. UPP de en temel istasyon ihtiyaçlarından birisi olan borulama sistemlerini karşılıyor ve kalitesiyle yıllardan beri biz de UPP satışı ve montajını yapıyoruz. 2005 yılından başlayan  başarılı çalışmalarımız sonucunda güzel bir ödül kazandık., Bizim gibi ekipman tedarikçileri açısından2013’te 2012’ye göre daha iyi bir Pazar vardı.Transfer dönemi dolayısıyla 2014 ve 2015’te de aynı sürecin yükselerek artacağını düşünüyoruz. 

“Tora satışlarını yüzde 90 oranında artırdı”

Tora ile işbirliğiniz nasıl gelişti ve bu ödülün nasıl bir anlamı var?

Fevzi Apaydın: Görevi devraldığım günlerden beri en önemli iş ortaklarımızdan birisi Tora oldu. Biz ’Tora ile ciddi anlamda ortaklık yapıyoruz. Fikirler ve çözümler geliştiriyoruz. Bu bir mal al sat ilişkisinden çok daha ötede. Tora gibi bir ortağımız olmasından çok gurur duyuyoruz. UPP, istasyonların en temel ihtiyaçlarından birisi. Biz UPP sistemlerini Franklin Fueling Systems olarak 2010 yılında devraldık ve o günden beri daha da geliştirdik. Bu önemli üründe Tora’nın göstermiş olduğu başarı çok önemli.. Bahsettiğim gibi bir yıl öncesine göre satışlarını yüzde 90 oranında artırdılar. Yüzde 90, yani neredeyse iki katına çıkardılar. Bu verdiğimiz ödül gösterilen başarının yanında aslında küçük kalıyor. Şunun altını çizerek söylüyoruz kiTora’nın bizim iş ortağımız olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Birlikte çok daha ileriye gidebileceğimizi biliyoruz.   Tora satış sonrası ve satış öncesi konusunda da çok ciddi bir altyapıya sahip. Bu da bizim ürünlerimizin kullandığı istasyonlarda müşteri memnuniyetinin üst seviyelere çıkması açısından çok önemli.

Özgün Mutlu: Zaten ismimizin altında sürekli vardı ama biraz daha mühendisliği pekiştirmek ve öne çıkarmak için logomuzun altına istasyon mühendisliği kavramını ekledik. İstasyon mühendisliği dediğimiz zaman hepsinden önemlisi istasyonların ihtiyaçlarını ve standartların gerektirdiklerini programlayıp ona göre hizmet vermek geçiyor. Böyle baktığımızda bizim distribütörlüğünü yaptığımız, satışını yaptığımız ürünlere kendimizin de oldukça fazla güvenmesi ve bunun müşterilere sunması gerekiyor ki Franklin, satışını yaptığımız bütün ürünler konusunda bizim ciddi öneme sahip bir markamız. Bu markayı da Türkiye’de doğru temsil ettiğimize, yeterince desteklediğimize ve çok daha üst noktalara getirebileceğimize inanıyoruz. Franklin ile beraber kazan-kazan fikrini bugüne kadar başarıyla uyguladığımızı düşünüyorum. Onlar da Türkiye’nin ihtiyaçlarını doğru şekilde anlayıp, bize ellerinden gelen desteği veriyorlar. Tabi ki böyle hoş ödüller bizim  ve sahadaki ekiplerin yaptığımız şeye olan inancını arttırıyor. O yüzden aldığımız her ödülü öncelikle sahada çalışan personellerimizin ve  iş ortaklarımızın hak ettiğini ,onların sayesinde kazandığımızı düşünüyoruz.

Bizim sattığımız hiçbir ürün al-sat şeklinde gitmiyor, biliyorsunuz. Sektörde kalıcı olabilmek ve devamlı müşteri memnuniyetiğini sağlayabilmek için sattığınız ürünün montajını ve satış sonrası servis hizmetlerini doğru şekilde yönetmeniz gerekiyor.  Bu ödül bizim aslında satış ve satış sonrasında hizmetlerin ne kadar iyi yürüdüğünün bir göstergesi.Biz de bunun son derece farkındayız ve  bu başarımızı önümüzdeki yıllarda  daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.

Transfer yılı olan 2015 için bütün firmalar çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Tora hangi faaliyetleri yürütüyor? 

Özgün Mutlu: Bildiğiniz gibi 2010 süreciyle başlayan süreçte müşterilerimiz perakende müşteriler haline geldi. 5-6 cari hesapla çalışmak yerine artık 12 bin tane cari hesapla çalışmak durumundayız. İhale kazanıp ondan sonra bütün bir yıl boyunca o ihalenin sonuçlarını hayata geçirmektense, sürekli o istasyonlarla birebir temasa geçip, projeleri önceden gezerek anlayıp, izleyip yerinde işleri alabiliyoruz. 2014-2015 yılı için Tora olarak perakende satış başarısı sağlamak hedefi ile  bölgesel satış ağımızı güçlendiriyoruz. 

“Bütün merkez operasyonları tek bir noktada toplandı”

Tora yeni binasına taşındı. Bu bina size ne gibi katkılar sundu?

Özgün Mutlu: Yeni binaya taşınmaktaki hedefimiz büyük  bir depolama alanına sahip olma isteğimizdi. Sürekli stokta yeterli miktarda ürünü bulundurmak ve onu doğru şekilde sahaya yönlendirebilmek amacıyla birçok parça halinde olan yerleşimimizi tek bir noktaya toplamak istedik. Hem depolama ağımızı ,yönetim binamızı büyütmek hem de artık eski binamızda  başka alanda hizmetini vermiş olduğumuz revizyon atölyemizi kendi bünyemize katmak amacıyla doğru bir lokasyon olduğuna inandığımız,yeni yerimize taşındık.Yeni yerimizde öncelikle bütün merkez operasyonları tek bir noktada toplandı. Olası sorunları daha önceden görüp tedbirlerini alabilme şansına sahibiz. Bulunduğumuz lokasyon itibariyle de havaalanına oldukça yakınız bud a misafirlerimizin transferini kolaylaştırıyor. Biliyorsunuz Türkiye’de yaklaşık 18 markanın distribütörlüğünü yapıyoruz ve sürekli misafirimiz var. Onlara da kolaylık olması açısından ve geldikleri zaman rahat çalışabilme ortamı sağlamak amacıyla böyle bir binaya taşındık ve mutluyuz buraya taşındığımız için. Binada kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda yeni düzenlemeler de yaptık, şu anda yaklaşık 5 dönüm arazi içersinde  yaklaşık 3 bin metrekare  kapalı alanı olan bir yerde hizmet veriyoruz.

2014 hedeflerinizden bahseder misiniz?

2014 yılına  son döviz sıçramalarıyla her ne kadar durgun başlasak da, 2014’ün ikinci yarısından sonra yeni kontrat yenilemeleri ve transfer döneminin erken başlayacağını öngörerek altıncı ayda işlerin daha hızlanacağını ve dokuzuncu aydan sonra artık 2015’i yaşıyor olacağımızı düşünüyoruz. Bütün planlarımızı ve çalışmalarımızı da bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Geçen yılki satış rakamlarımızı , bu yıl  daha da artırmayı hedefliyoruz.

“Tora’nın UPP başarısıyla gurur duyuyoruz”

Uluslararası ziyaretlerinizi hangi periyotlarda gerçekleştiriyorsunuz ve bu ödülün şirket bünyesinde nasıl bir yeri var?

Bill Nelson: Senede birkaç kez uluslararası seyahatlere çıkıyorum. Bu genellikle satış toplantıları için oluyor. Çünkü burada satış takımının sahadan gelen geri dönüşlerini dinliyorum ve ürün geliştirme konusunda kendi takımıma bilgi veriyorum, ya da geliştirilen ürünlerin nasıl çalıştığıyla ilgili bilgileri alıyorum. Bunun dışında yeni bir ürün geliştirilirse o ürünün uygulaması için seyahat ediyorum. Bugün Türkiye’de olmanın sebebi çok yeni bir ürün geliştirmemiz. Bu ürünü çok güvendiğimiz ortaklarımızdanTora  ile denemeye başlıyoruz. Çok önemli bir proje olduğu için bizzat kendim gelip başında bulunmak istedim. Bu ürün ABD dışında ilk kez Türkiye’de monte ediliyor. Bu da bizim bu pazara verdiğimiz önemin veTora’ya   duyduğumuz güveninin çok açık bir göstergesidir.Tora

bizim çok önemli bir iş ortağımızdır ve ’ Tora’dan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Özellikle de UPP konusunda gösterdiği başarıyı kelimelerle ifade etmekte güçlük çekiyoruz.  Başka hiçbir ortağımız bir sene içerisinde iş miktarını bu kadar büyütme başarısını yakalayamadı.. Dolayısıyla bu ödülü Tora’ya vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.