17.08.2015 İstanbul

Makineler Arası İletişim’e TORA İmzası

Geleceğe dair bugüne dek birçok senaryo yazıldı. 1970’lerin sonunda karşımıza çıkan Uzay 1999’da uzay araçları, bizdeki adlarıyla Kartallar Ay Üssü Alfa ile mutlak haberleşmeyi o günden sağlamıştı. Senaryoların tamamı gerçeğe dönüşmese de, bugün “akıllı” makineler ve gelişen internet alt yapısı ile hayatımızın daha pratik, güvenli ve kontrol edilebilir hale geldiği açıktır. TORA PETROL İş Geliştirme Müdürü Serkan İKTÜ’ye göre makineler arası iletişimin yaygınlaşmasıyla sektörde hem karlılık artacak hem de boşa harcanan işgücünün önüne geçilmiş olacaktır.                                            

Gilbarco akaryakıt pompaları,  ZVA akaryakıt tabancaları, UPP akaryakıt tesisat malzemeleri, WashTec otomatik araç yıkama makineleri gibi akaryakıt sektörünün lider markalarının temsilcisi olan ve akaryakıt istasyonlarına hat testi, periyodik bakım, tank temizliği gibi pek çok hizmet sunan, sektörde daima yeniliklerin öncüsü olan TORA PETROL , bu kez de istasyonunuzdaki tüm ekipmanların kontrol altına alınması ve karlılığınızın artırılması için yeni bir cihaz tasarladı: TORAsist

Ekipmanların uzaktan izlenmesi ve kontrol edilmesi için altyapı sağlayan bu cihazın donanım ve yazılım tasarımı TORA  PETROL mühendisleri tarafından yapıldı.

Araç yıkama makinelerinde dünya lideri Washtec’in TORA PETROL tarafından gerçekleştirilen Türkiye uygulamalarında kullanılmaya başlanan TORAsist sayesinde yıkama adetleri, makinenin durumu, oluşan ve oluşması muhtemel olan arızaları gibi birçok parametre istasyona gidilmeden 7 gün 24 saat hizmet veren TORA  PETROL Destek Merkezi tarafından takip ediliyor. Müşteri taleplerine göre periyodik raporlamalar da otomatik olarak yapılıyor.

                                                                           

Makineler arası iletişim hakkında bizleri bilgilendiren Serkan İktü, sistemin bizlere sağladığı kazanımlar hakkında da bilgi verdi.

Makineler Arası İletişim, cihazların internet yoluyla izlenmesini, yönetilmesini ve birbiriyle iletişim kurabilmesini sağlayan bir teknolojiye verilen isimdir. TORAsist de esnek haberleşme protokolü ile cihazlara bağlanır ve cihazlarla ile haberleşmeyi sağlar. İstasyondaki ADSL, wireless, GPRS gibi internet seçenekleri ile sorunsuz çalışır. Günlük araç yıkama sayısının 1000’in üzerine çıktığı Ankara Fulpet Petrol’de bulunan tünel tipi yıkama makinesine servis kamera ve TORAsist üzerinden dakikalar içerisinde verilmektedir. Böylelikle hem sistem kesintisiz çalışmakta, hem de servis maliyetleri  %45 oranında düşmektedir.

Uzaktan erişim sayesinde servis maliyetleri de en aza indiriliyor.

Bu hizmetten faydalanan müşteriler için servis müdahale süresi dakikalardan ibaret olduğu gibi, istasyona servis gelmediği için işletme maliyetleri de düşmektedir. Genel bir bakış açısıyla ise yakıt, iş gücü, trafikte kaybedilen zaman olmadığı için milli servetimiz korunuyor.

Web arayüzü sayesinde müşteriler dünyanın her yerinden istasyondaki  tüm ekipmanlarına  erişebiliyor.

Hizmet servis tarafıyla da sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar akaryakıt istasyonunda bulunan tüm ekipmanlarına dünyanın her yerinden cep telefonu, tablet, bilgisayar ile kolayca erişebiliyor, raporlarını bir tıklama ile kolayca alabiliyor.

Yatırımlarınız 7 gün 24 saat kontrol altında..

Tamamı saha tecrübesine sahip çalışanlardan oluşan ve 7 gün 24 saat hizmet veren TORA Çağrı Merkezi | 0850 2228722 yenilenen teknolojik altyapısı ile cihazlardan gelen alarmları otomatik olarak alıyor, öncelik uzaktan müdahalede olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılmış olan 30’dan fazla servis noktasıyla arızalara müdahale ediyor.