01.07.2015 İstanbul

Tora Petrol Tatbikat Haberi

Deprem ve yangın sırasında yapılması gerekenleri refleks haline getirene kadar, tatbikatlarının yapılması çok önemlidir. Evde, iş yerinde, okulda düzenli olarak deprem tatbikatı yapılması, tatbikat sonrasında neyin nasıl yapıldığının değerlendirilmesi , deprem ve yangın gerçekleştiğinde olası zararları azaltmak için gereklidir. HER ZAMAN HATIRLAYIN!

Tora petrol kalite ve seç departmanı tarafından oluşturulan tatbikat senaryosu bir deprem ve depremin sonucunda oluşabilecek bir yangın şeklindeydi. Temel amacımız acil durum acil durum önlemlerinin önemini vurgulamak, böyle felaketlerin gerçekleşmesi durumunda hazırlıklı olmak ve geliştirilmesi gereken önlemlerimizle ilgili iyileştirmede bulunmaktır…  Tatbikat senaryomuz tesis içinde belirli yerlerde görevli olan personelin; “deprem oluyor” şeklinde bağırmasıyla başlatıldı. Yaklaşık 15-20 saniye süren haber verme süreci “ deprem geçti, yaralanan var mı?” şeklinde bağırarak kontrol yapıldı. Bu esnada bina içinde bulunan gaz detektörümüze duman vererek  alarm sistemi harekete geçirildi.

Kalite ve seç departmanı deprem ve yangın tatbikatı sırasında  ofisteki personellerin masanın altına girerek kendilerini  korumalarını ya da devrilmeyecek sağlam bir nesnenin yanına çömelmelerini, deprem bitene kadar yerlerinde kalmalarının  zorunlu olduğu  söylendi. Yangın esnasında ise duman dedektörlerimizin  verdiği alarm kontrol edildi. Alarmın kontrol paneline göre hangi bölgede yangın çıktığını tespit ederek hızlıca müdahale amaçlandı. Tüm personelimiz olası bir yangında mevcut tüm söndürme malzemeleri ve cihazları kullanarak söndürme işlemini gerçekleştirme becerisine sahip olmak ,dumanlı ortamda hareket tarzlarını öğrenmek ,yangın ekibi içinde yapacağı görevin doğru olarak anlaşılması gibi konulara hakim oldu.

Deprem sırasında acil durum ekiplerimizin  ( ilk yardım, yangın, koruma, kurtarma) performanslar ı değerlendirildi. Yangın sonrası dumandan fenalaşan personellerimize görevlendirilen ilkyardım ekiplerimiz tarafından müdahale edildi. Oksijen terapi setiyle nefes alması sağlandı. Yangına hızlıca  müdahale edilip, yangın hortum sistemi ve yangın söndürme tüpleri ile kontrol altına alındı.

Kurtarma ekiplerimiz ise insanların ve değerli evraklarımızın tahliyesi konusunda müdahalede bulundu. İtfaiye ve ambulans ekipleri ile iletişime geçildi. Böylece başarılı bir tatbikat gerçekleştirildi.

Hizmet ve ürünlerimizde de kalite ve güvenlik bizim için en başta gelir. Bu nedenle tüm personelimiz teknik ve mesleki  yeterlilik eğitimlerine , ürünlerimiz kalite belgelerine sahiptir ve Gilbarco akaryakıt pompası, Fibrelite menhol kapakları, WashTec otomatik araç yıkama makineleri, UPP akaryakıt alt yapı ekipmanları  gibi  kalitesini tüm dünyada kanıtlamış markaların temsilciliğini yapmaktayız.