06.10.2015 İstanbul

TORA SEÇ Departmanı 18 Eylül Sürecini Başarı ile Tamamladı

TORA Kalite ve SEÇ Sorumlusu Derviş Altuğ Arıcan 18 Eylül Sürecini değerlendirip, önümüzdeki dönem çalışmalarla ile ilgili bilgi verdi.

“Gilbarco Veeder-Root  akaryakıt pompaları, tank otomasyon sistemleri, Thomas tank cidar arası kaçak kontrol sistemleri, Status gaz dedektör sistemleri, PCL hava su saatleri,  Wash-Tec otomatik araç yıkama sistemleri, Fibrelite su sızdırmaz menhol kapakları, UPP akaryakıt alt yapı tesisat malzemeleri, EAE akaryakıt aydınlatma sistemleri  gibi dünyaca tanınan bir çok firmanın yetkili satış, satış sonrası kurulum, montaj ve servis desteğini sağlamaktayız. Verdiğimiz ürün ve hizmetlerin kalitesi ile daima farkındalık sağlamaktayız. 18 Eylül sürecinde de kalite ve güvenden asla taviz vermedik.”

TORA Kalite ve SEÇ Departmanı 6 Kişilik geniş kadrosu ile 18 Eylül Sürecine 3-4 ay önceden çalışmalara başlayarak hazırlandı. İş güvenliğinde önemli olan 3 temel ayak üzerinde duruldu: Personel, Ekipman ve Yöntem.

Öncelikle toplamda yaklaşık 200 kişilik saha personeli grubuna SEÇ eğitimleri yenileme çalışmaları yapıldı. Personellere sahada ofislerinde her ortamda sektörde yaşanmış kazalar, bu kazları önlemek için gerekli tedbirler konusunda hatırlatmalar yapıldı.

Aynı zamanda, başta SEÇ ekipmanları olmak üzere özellikle portatif gaz dedektörleri, buhar sindirme sistemleri, elektrik sigorta kilitleri, ateşli çalışmalarda kullanılan yangın battaniyeleri gibi ekipmanlar kontrol edildi ve gerekli iyileştirmeler yapıldı. SEÇ Farkındalığını en üstte tutarak sahada SEÇ Molaları vererek Risk değerlendirmeleri, Acil Durumlar üzerinde durduk. İstasyonların bayrak değişimi bilindiği üzere süreyle yarışılan ve psikolojik acıdan da yoğun bir dönemdi. Saha da aynı 5-6 müteahhit aynı anda iş akışı ve SEÇ bağlamında koordineli olunması gereken saha şartlarında en önde rol aldık. Sürekli ana dağıtım ve Müteaahit yöneticileri iletişim halinde olduk.  Bizleri destekleyen Ana dağıtım ve Müteahit yöneticileri sektörel acıdan da mutluluk vericidir. Zor bir süreci başarıyla ve kazasız tamamladık.

Son olarak, sahada yapılacak yoğun işlerin Emniyetli Çalışma Yöntem Bildirimleri(EÇYB) ve Jenerik Risk Analizleri üzerinde duruldu. Yoğun dönemde faaliyetlerine geçici ara vererek saha faaliyetlerine destek olan TORA Bakım ekiplerine yapabilecekleri işler ile ilgili eğitimler verilerek EÇYB üzerinden uygulamalı eğitim verildi.

Ağustos-Eylül tarihileri arasında toplamda 142 kişiye eğitim verildi. 38 Saha denetlemesi yapıldı. 4 Kalite ve Seç Personelin özellikle 15-25 Eylül tarihlerinde başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Türkiye’nin farklı yerlerine dağılarak sürekli sahada personeller ile beraber bulundu.

Bu vesile ile yoğun çalışma şartlarında,  SEÇ kurallarına gereken önemi göstermeleri, özverili çalışmaları, üstün performans ve destekleriniz, hızlı ve etkin müdahaleleri  ile 18 Eylül sürecini sıkıntısız ve kazasız tamamladık. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve bölge servislerimize iş birliğimizin artarak devam etmesi dileği ile şükranlarımızı sunarız.