30.10.2019 İstanbul

TORA Uzaktan İzleme Çalışmalarına Devam Ediyor

TORA, Türkiye genelindeki tüm faaliyetlerinin gerek SEÇ gerekse kalite anlamında tek bir noktadan izlenebilmesi amacıyla uzun bir süredir devam eden ARGE faaliyetleri kapsamına PGD’lerini de ekledi. TORA yanıcı ve parlayıcı maddelerin bulunduğu tehlikeli bölgelerde yapılan çalışmalarını uzun yıllardır PGD kullanarak kontrol altına alıyordu. Sahada kullanımda olan PGD’lerinin alarm sıklıkları, kullanım süreleri, kalibrasyon takipleri, arıza takip, şarjlar kapasiteleri gibi bir çok kontrolü ancak sahada gaz dedektörlerinin bir bilgisayara bağlanması ile sağlanabiliyordu. Bu durum da olası iyileştirme fırsatlarının hızlı tespit edilebilmesini zorlaştırıyordu.

Yeni temin edilen kablosuz haberleşme teknolojisine sahip PGD’ler ile bu konuda önemli bir adım atılmış oldu. Bu yeni nesil PGD’lerin bluetooth üzerinden cep telefonu ile haberleşebilmesi ve cep telefonlarının wi-fi özelliği sayesinde gerekli tüm parametreler bir web arayüzünden takip edilebilir hale gelmiştir.

Sonuç olarak web arayüzü sayesinde sahada kullanılan tüm PGD’lerin ürettiği alarmlar cep telefonu ve web üzerinden eş zamanlı ve toplu olarak ofisten takip edilmeye başlanmıştır. Aynı zamanda yine cep telefonlarının konum bildirme (GPS) özelliği sayesinde ekiplerin PGD’lerini kullandıkları yerin konumlarının toplu olarak anlık izlenebilmesi sağlanmıştır.

İlk uygulama olarak, TORA Bakım ekipleri pilot proje olarak seçilmiştir. Bakım ekiplerindeki çalışmalardan sonra gerekli iyileştirmeler de yapılarak tüm TORA faaliyetlerinin kablosuz haberleşme özelliği olan bu yeni nesil PGD’ler ile çalışması sağlanacaktır.

Hali hazırda üreticinin sağladığı web arayüzü üzerinde yapılan takibin daha sağlıklı olması amacıyla TORA I-van (TORA Akıllı Araç) platformu üzerinden yönetilmesi planlanmaktadır. Bu sayede otomatik uyarılar ve raporlar TORA ve müşteri talepleri doğrultusunda hızlıca geliştirilebilecektir. TORA ERP sistemi ile de entegre çalışacak sistem sayesinde istasyonda iş emri açılması ile eş zamanlı kontroller yapılabilecektir.

Not: Kritik öneme sahip gaz detektörlerinin 6 ay gibi kısa zaman aralıklarında kalibre edilmesi tavsiye edilir.