06.06.2017 İstanbul

Gaz Dedektör Sistemi ve Alarm Takibi

TS 12820 madde 3.4’e göre, istasyonun bodrum katında oluşabilecek akaryakıt buhar birikintisini önceden tespit edebilmek adına GDS kurulmalıdır.

TS 12820 madde 3.4’e göre istasyon sınırları içerisinde zemin seviyesinin altında bulunan katlara GDS sistemi kurulmalıdır. Gaz Dedektör Sistemi, istasyonun bodrum katında oluşabilecek akaryakıt buhar birikintisinin bilgisini önceden almak ve gerekli acil durumlarda işletme elektriğinin kesilmesini sağlamak amacı ile monte edilmektedir. TORA, bodrumlu istasyonların GDS uygulamaları konusunda uzmanlaşmış ve sektörün bu konudaki rakipsiz firması olmuştur.

Türkiye genelinde, yaklaşık 1.000 istasyonda kurulu durumdaki gaz dedektör sistemleri 6 ayda bir periyodik kontrol amacı ile belirli bir program kapsamında ziyaret edilmektedir. Mevcut kurulu bulunan Gaz Dedektör Sistemlerinin ONLINE Alarm Takip hizmeti de Tora tarafından yapılmaktadır.

Alarm takibinde kullanılan Ethernet ve GSM tabanlı alarm modülleri sayesinde her 10 dakikada bir tüm networkteki istasyonlardan veri alınmaktadır. Veri alınamayan istasyonlar otomatik olarak Offline olarak kategorize edilmektedir. Offline istasyonlar, alarm takibi yapan personeller tarafından kontrol edilmekte ve gerekli durumlarda servis aksiyonu alınmaktadır.

Alarm takibi yapılan istasyonların günlük durumu ana dağıtım firmalarına otomatik olarak mail ile iletilmektedir. Raporlar ayrıca haftalık ve aylık olarak da gönderilmektedir. İstasyonlardan alınan alarm ve alarm sonrası yapılan değerlendirmeler belirlenen kullanıcılara mail ve SMS olarak iletilmektedir.

GDS Başlıca Ekipmanları;

  • Shut-Off Pano
  • FGD3 IR Gaz Dedektörü
  • FGD10 B IR Gaz Dedektörü
  • GDS Kontrol Paneli