22.11.2017 İstanbul

Kompresör ve Hava Su Saatinin Çalışma Prensipleri

Teknoloji ilerledikçe, bizler de kendimizi geliştirmekteyiz. Müşteri ihtiyaç ve isteklerine göre hava su saati ünitelerimizi ve kompresörlerimizi son teknoloji ile tasarlanmıştır.

Teknoloji her alanda kullanılmaktayken bizler sadece akıllı telefon, TV, bilgisayar ve benzeri popüler olanlarla ilgilenmekteyiz. Özellikle üretim alanlarında da sıkça kullanılan teknoloji sayesinde üretim eskilere göre çok daha kolay. Peki, ilerlemeye son hız devam eden teknolojiyi birçok alanda kullanılan kompresör ve hava su ünitelerine nasıl uyarlayabiliriz?

Hava Su Saati nedir ve kullanım alanları nerelerdir?

Günlük yaşamımızın bir parçası olan araç lastiklerini, üretici ve güvenli sürüş talimatlarına uygun olarak şişiren aletlere Hava Su Saati denilmektedir. Üzerinde bulunan elektronik ve mekanik aksam birbirleri ile uyum içerisinde çalışarak kullanıcının isteği doğrultusunda hareket etmektedir. Uygun olmayan lastik basıncında oluşabilecek riskler sizlere, ailenize ve çevrenize büyük zararlar yaratabilmektedir. Bu aşamada uygun basınç değerlerinin lastiklere basılması konusunda güvenebileceğimiz cihazların olması büyük önem taşımaktadır. Uzun yıllar kullanım ömrü bulunan hava su saati üniteleri üretici firma garantisi ile birlikte satışa sunulmaktadır ve kullanım alanları çeşitlilik göstermektedir. Akaryakıt istasyonları, plaza otoparkları, bağımsız araç yıkama merkezleri gibi alanlarda hava su saati üniteleri oldukça kullanışlıdır. Kısacası akaryakıt istasyonlarının vazgeçilmezi, hava su saati ünitesini ihtiyaç anında ulaşabileceğimiz her noktada bulabilmekteyiz.

Nasıl çalışır?

Bir hava ve bir su çıkışı olan hava su saati ünitemiz, kompresörden almış olduğu havayı valf ve anakart yardımıyla kullanıcının ayarlamış olduğu basınç değerinde tekerleğe basar. Eğer lastik basıncı istenilen değerin üstünde ise cihazımız yine kullanıcının belirtmiş olduğu bar basıncına lastiği getirmek amacıyla fazla havayı indirir. Su tutucu valfi sayesinde hava hattından gelebilecek olan suları tutarak anakartın ve cihazın zarar görmesini engellemektedir. Uzun ömürlü su tabancası yardımıyla aracınızın su miktarını kontrol edip eksiği tamamlamanıza yardımcı olur. Giriş nüvelerinin düzgün olması halinde sorunsuz şekilde çalışabilen harika hava su üniteleridir.

TORA Petrol uzun yıllardır satışını yapmakta olduğu PCL hava su üniteleri, akaryakıt istasyonları ve plaza otoparkları gibi yerlerin vazgeçilmezi olmuştur. TORA Petrol, satış sonrası montaj ve servis anlamında Türkiye’nin her noktasına hizmet vermektedir. 10 yılı aşkın sürede 6.000’i aşkın ünitenin tedarikini sağlayarak müşterilerinin memnuniyetini esas almıştır.

Kompresör nedir ne işe yarar ve nerelerde kullanılır?

Kompresör tanım gereği gazları ve havayı daha yüksek basınçlara sıkıştıran motorlu bir makinedir. Daha farklı bir şekilde tanımlayacak olursak atmosferden elde edilen havayı sıkıştırarak basıncını arttıran bir alettir. Kompresör pnömatik çalışma sistemiyle ve basınçlı havanın gerekli olduğu ortamlarda hava desteği sağlamak amacı ile çalışan motorlu makinedir.

Hava Kompresörü

Kompresör Fransızca kökenli bir kavramdır, sözlükteki anlamı sıkıştırmaktır. Gazı ve havayı sıkıştırmaya yarayan motorlu bir aygıttır. Birçok çeşidi olmasına karşın pistonlu hava kompresörü hakkında şunları söyleyebiliriz.

Hava kompresörü aracılığıyla sıkıştırılan hava birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Günlük hayatta en çok karşılaştığımız, arabaların lastiklerini şişiren alet hava kompresörüdür. Bu kompresörlerin çalışma sistemi pnömatik olarak bilinir. Kompresörlerin boyutları çeşit çeşittir. Üretici firmalar ihtiyaçlara göre kompresörü farklı debilerde üretmektedir. Akaryakıt istasyonlarında ki kompresörler genellikle 500 litrelik depoludur. Debiden kısaca bahsedecek olursak, kompresörün sisteme veya akaryakıt tankına dakikada gönderdiği hava miktarının ölçüsü demektir. Bu ölçü kompresörün boyutunu belirler, debi hesaplamalarında zaman birimi olarak dakika veya saat, hava akış miktarının birimi olarak ise litre veya metreküp(m3) kullanılır. Örnek verecek olursak 1.000 litrelik debisi olan bir kompresör, 1.000lt/dk ya da 60m3/saat şeklinde ifade edilir.

TORA Petrol olarak satışını yapmakta olduğumuz kompresör serisi profesyonel olarak sanayi ve otomotiv ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunmak için tasarlanmıştır. Ürünlerimizde kalite, güvenilirlik ve verimlilik garantisi sağlamaktayız. Akaryakıt istasyonlarında kullanılan hava su saatleri için en ekonomik çözüm için tercih edilebilen kompresörler, yedek parça, yaygın servis ağı ve 2 yıl fabrika garantilidir.