03.09.2021 Mersin

TORA Bölge Servisleri Tanıtım Dizisi:

YILPOMSER Tora Mersin Bölge Servisi

Tora Mersin Bölge Servisi kurucusu Önder Yıldırım, TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız sorusuna; ‘‘TORA ile çalışmak hem ekibimiz, hem de yönetim kadromuz açısından güven ve güç verici. Çünkü TORA sadece iş potansiyeli sağlamıyor aynı zamanda yapılan işlerin her açıdan mükemmel ve daha geliştirilebilir olması yönünde sizi destekliyor ve yönlendiriyor. O nedenle aynı zamanda eğitimlere de ağırlık vermeyi bir prensip haline getirmiş vaziyetteler. Büyüyoruz ve güçleniyoruz, bu anlamda TORA’ya çok şey borçluyuz. Karşılıklı iş birliğimiz heyecan verici.’’ şeklinde yanıtladı.

YILPOMSER Tora Mersin Bölge Servisine sorular sorduk, bize kendilerinden bahsettiler;

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Önder Yıldırım, 1978 Mersin doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Akaryakıt sektörüne yıllarını vermiş bir işletmeci olarak hayatımın büyük kısmını bu sektöre adadım. Her zaman gelişime ve yeniliğe önem vererek hem sektöre hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı prensip edindim. Sektöre şu zamana kadar çok şey kattığıma inanıyorum. Yılpomser olarak bu prensipleri bir aile çatısı altında toplamaktan mutluyum.

Geçmişinizden, firmanızın kuruluşunu ve bugünkü durumunu anlatır mısınız?

Yılpomser’i 2005 yılında Mersin’in Akdeniz ilçesinde hayata geçirdik. Küçük çaplı işlerle başladık ve sektörün gereksinim duyacağı altyapıyı, geçmişteki tecrübemizden yola çıkarak doğru sezinledik. Kısa sürede gerekli altyapıyı oluşturup doğru politikalarla yürüdük.

Sektörünün ilk büyük 5 firmasıyla TORA sayesinde çalışıyoruz ve bunun TORA’nın akreditasyonu ile gerçekleşmesi bizi onurlandırıyor. Yılpomser olarak 16 yıllık tecrübemizle Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz sayısız projelerde kalitemizden ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz. 16 yıl önce yalnızca 2 kişiden oluşan bir ekibimiz varken, bugün sektöre hakim, branşında uzman teknisyenler ve mühendislerden oluşan teknik kadromuzla Türkiye genelinde faaliyet gösteriyoruz. Akaryakıt dağıtım firmalarının anahtar teslim alt yapı, ekipman, otomasyon ve bakım & onarım taleplerine titizlikle cevap veriyoruz.

TORA ile iş birliği nasıl gelişti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tora’ dan önce birkaç firma ile irtibat halindeydik ve iş birliklerimiz mevcuttu. Fakat zaman zaman kalite, kurumsallık, titizlik gibi unsurların eksikliğini hissetmedik dersek sanırım yanılmış olmayız. Tora ‘nın bayilik ağının kurulduğu dönemde, Taşeron olarak çalışma şansı bulduk. Çok başarılı projeler gerçekleştirdik. Akdeniz bölgesinin ilk bayilerinden biri olmaya hak kazandık. Yaptığımız işin ciddiyetinin ve hassasiyetinin farkındaydık ve daha kurumsal bir bayiliğe ihtiyaç duyduğumuz gerçeği ile bu eksikliğimizi sona erdirdik. Bir nevi karşılıklı olarak birbirine ihtiyaç duyan iki güçlü kurum olarak iş birliğimizi sürdürdük. Güçlerimizi birleştirerek daha başarılı projeler için birlikte yolumuza devam ettik. Piyasadaki firmalara nazaran daha güçlü bir kurumla çalışmak bize güç verecekti. Bunun farkındaydık. Bu minvalde Tora’nın Akdeniz bölgesindeki en güçlü bayiliklerinden biri olduk ve Tora’nın iş birliği önerileriyle uzun yıllar birlikte çalışmaya devam etmekten keyif duyacağımıza inanıyorum.

TORA ile iş yapmak size neler hissettiriyor, süreci nasıl tanımlarsınız?

TORA ile çalışmak hem ekibimiz hem de yönetim kadromuz açısından güven ve güç verici. Çünkü TORA sadece iş potansiyeli sağlamakla kalmayıp aynı zamanda yapılan işlerin her açıdan mükemmel ve daha geliştirilebilir olması yönünde sizi destekliyor ve yönlendiriyor. O nedenle aynı zamanda eğitimlere de ağırlık vermeyi bir prensip haline getirmiş vaziyetteler. Büyüyoruz ve güçleniyoruz. Bu anlamda TORA’ya çok şey borçluyuz. Karşılıklı iş birliğimiz heyecan verici.

SEÇ(Sağlık, Emniyet, Çevre) ile ilgili yaptıklarımızı nasıl buluyorsunuz, daha neler yapılabilir?

Bu aynı zamanda bir şirket politikası. Gelişim için atılan her adımın doğru olduğu kanaatindeyiz. TORA’ nın SEÇ Uygulamalarını işletmelerin ve çalışanların güvenliği ve verimliliği açısından çok önemli buluyoruz. Yapılması gereken her şeyin bu politikaya uygun şekilde ortaya konması daha verimli sonuçlar doğurmaktadır. Bu tip uygulamaların gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Bölgenizin en zorlu ve en iyi tarafı nedir?

Bölgemiz stratejik olarak oldukça verimli ve güzel bir bölge. Akdeniz bölgesindeki firmalara hizmet veriyoruz. Özellikle Mersin ve Adana’nın Türkiye’nin önde gelen endüstri kentleri arasında yer aldığını bilmeyen yoktur. Yıllardır büyüyüp gelişmekte olan Mersin’deyiz. Avrupa’nın en büyük 3. limanı olan Mersin Limanı, Serbest Bölge, Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.’ ye bağlı petrol dağıtım firmaları, üç organize sanayi bölgesi, yüzlerce sektöre konu olan fabrika, üretim merkezi ve sanayi oluşumlarına sahip. Mersin gerçekten bizim için büyük bir şans. Akaryakıt sektörü açısından bakacak olursak Mersin’in yine oldukça iyi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayabiliriz. En avantajlı kısmı her koşulda hareketli bir bölgede olmamız. Zorluk olarak bakıldığında küresel sorunlar bizleri de etkiliyor. Pandemi koşullarında ortaya koyduğumuz işler zaman zaman sekteye uğrayabiliyor. Aslında bunu sadece Mersin’e bağlamak doğru olmaz. Ama sektör bazen bu koşulları kaldırmayabiliyor.

Bir diğer konu ise petrol dağıtım firmalarının Mersin’de yoğunlukta olması. Bölgede dağıtıcı firma sayısı oldukça fazla. Fakat işin asıl yorucu olan kısmı bu değil. Dağıtım firmalarının sahibi olan işletmecilerin, sektörleri ile ilgili eğitimlere maalesef gerekli ilgi ve desteği vermemesi, hem idari ve saha ekip işlerimizi hem de gerçekleştirdiğimiz operasyonları zorlaştırıyor.

Çözüm ne olabilir diye düşündüğümüzde, işletme kurulum aşamasında yönetici ekip ve kadronun eğitilmesi bu süreci kolaylaştırabilir diye düşünüyorum. Fakat sektörde ne yazık ki bu durum pek mümkün olmayabiliyor. Elbette ki bu durum bizim işimizi düzgün ve aynı şevkle yapmamıza engel değil. Müşteri odaklı çalışarak, onları bir müşteriden ziyade ailemizden biri olarak görüp çözümlerini kolaylaştırmak da bizim önde gelen görevlerimizdendir. Yılpomser olarak her türlü zorluğa rağmen iyi işler çıkardığımızı düşüyorum.

Bölgenizde TORA nasıl bilinmekte? 

Mersin’in Akdeniz ilçesi akaryakıt sektörüne yıllarını vermiş çok sayıda firma barındırıyor. Bu firmalar bizim de yakından ilişkili olduğumuz, sektörel alışverişlerde bulunduğumuz firmalar. Çoğu kez yönetim kadrolarıyla bir araya gelip sektöre ve firmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuyoruz. Şu ana dek Tora ile ilgili olumsuz herhangi bir konu konuşulduğunu hatırlamıyorum. Hatta akaryakıt istasyonları ve büyük kuruluşlar sadece Tora’dan hizmet almayı tercih ettikleri için bizimle çalışmak istiyorlar. Bu durum hem bizi hem de Tora’yı daha da güçlü kılıyor. Bu anlamda bu imajın bizlere de katkı sağlamasından ötürü Tora’ya gönülden teşekkür ediyorum.

Gilbarco kullanıcılarının servise bakışı nedir, ne sıklıkta görürsünüz?

Gilbarco kullanıcıları genel itibariyle servis hizmetinden ve ürün kalitesinden çok memnunlar. İşin esprisi Gilbarco kalitesi o kadar üst seviyede ki birçok kullanıcının servis yüzü görmediği de söylenebilir. Bu anlamda markanın kendini ispatladığını söylememiz doğru olacaktır.

 Sektörünüzde en önemsediğiniz çalışma prensibi nedir?

Sektörde sizin de tahmin edeceğiniz üzere en önemli çalışma prensibi güvenliğe ve titizliğe dayalı politikalardır. Önce güvenlik sonra verim. Yılpomser olarak yıllardan bu yana yukarı eksende büyüyen grafiğimizi buna bağlıyoruz.

Sektörünüz için en zorlu iş sürecinin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Projelerin hayata geçirilmesi esnasındaki operasyonel süreç gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Çünkü yaptığımız iş teknik olarak hayal edilebilir fakat hayata geçme aşamasında zaman zaman bizlere sürpriz olarak nitelendirebileceğimiz tarzda zorluklarla sonuçlanabiliyor. Bu anlamda proje öncesi beyin fırtınası kültürünün doğru oturtulmuş olması şart. Sağlam kafalarla çalışma faktörünün önemi bu tip durumlarda anlaşılıyor.

Bir diğer zorlayıcı faktör ise iklim koşulları. Özellikle bulunduğumuz bölgenin iklim yapısından kaynaklı sıcak havalarda ekibimiz gerçekten ciddi zorluklar yaşıyor. Elbette ki sektörün yapısı gereği çalışmalarımız çoğunlukla dış sahada gerçekleşiyor. Bu şartlar altında çalışmanın zorluğu tahmin edilecek düzeyde.

Son Olarak Eklemek Veya Dile Getirmek İstediğiniz Bir Konu Var Mıdır?

Bir akaryakıt istasyonunun inşası ve kurulumu için tüm ihtiyaçları karşılayabilmek ciddi bir operasyon ve teknik beceri gerektirir. Bu anlamda bugüne dek gerçekleştirdiğimiz projelerimizle sektördeki tüm ana dağıtım firmaları ve istasyonlarıyla iş birliği içerisinde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. TORA ile birlikte tüm çalışma ortaklarımıza, gelişen teknolojimiz, gerçekleştirdiğimiz benzersiz kalitede projelerimizle güç vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yılpomser olarak Türkiye’nin en iyisi olmak yolunda önemli projelere imza attık. Bundan sonraki süreçte hem işletmemizin hem de Türkiye’nin daha da büyümesi için önemli projeleri, en doğru çalışma politikaları ile hayata geçirmek istiyoruz. Mutlak hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu süreçte bize hem bilgi birikimi hem de işletme donanımı açısından destek sağlayan Tora  çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz.